Bakkebaarden en Tattoodag

[b]Bakkebaarden en Tattoodag[/b]

Guido prijst ons het volgende, toch wel unieke, dagje aan via de nieuwssubmit:

Bakkebaarden, rock ‘n’ roll en tatoeages, drie ingrediënten voor een prachtige dag. Zaterdag 29 mei staat Kompleks in het teken van tattoos en bakkebaarden. De dag in Kompleks is opgedeeld in twee delen: ’s middags staat geheel in het teken van het tatoeëren en de bakkebaarden en ’s avonds een combinatie van bakkebaarden en rock ‘n’ roll.

Nederland heeft een officiële bakkebaardenclub. Een internet club waar alleen mannen met bakkebaarden lid van kunnen worden (www.sideburns.nl). Vanaf de oprichting van deze club liep het storm: vele honderden bakkebaarders werden lid, grote stukken in de Telegraaf en andere dagbladen en optredens op de radio (o.a. Spijkers met Koppen). Zaterdagmiddag is er de mogelijkheid om kennis te maken met deze club en gratis ter plekke lid te worden. Ook wordt de bakkebaard van de dag gekozen, is er de mogelijkheid om je bakkebaarden bij te werken en is er presentatie van alle bakkebaardclubleden.
Naast de bakkebaarden is er die middag ook volop aandacht voor het tatoeëren. Een vijftal tatoeëerders zullen met hun materiaal aanwezig zijn (o.a. Dikke Dennis uit Amsterdam). Aan het eind van de middag worden er prijzen uitgereikt voor de mooiste, origineelste en kleurrijkste tatoeage die die middag gezet is. Loop je al een tijdje rond met het idee om een tattoo te zetten: kom naar Kompleks!

’s Avonds is het dan tijd voor de muziek. Blues van The Distant Smile Bluesband opent de avond met een mooie mengeling van eigen nummers en covers van bands als Cuby and the Blizzards, Jimi Hendrix etc. Dan is het de beurt aan Carrera. Deze Utrechtse band maakt al een aantal jaren de Nederlandse podia onveilig. Van de Melkweg tot de universiteit van Nyenrode en nu ook in Kompleks. Waar 80-er jaren Rock samen met Old School Punkrock elkaar kruisen duikt Carrera op in het verhaal.
De afsluiter van de avond is een band waar alle elementen van de dag in terug komen. Het boegbeeld van de band, de zanger, is de gelukkig bezitter van twee prachtige bakkebaarden, zijn 49 tatoeages kan je ook bekijken als eentje en de muziek is de moderne vorm van rock ‘n’ roll: het gaat hier om The Shavers!! 2004 is het jaar van The Shavers: hun laatste ceedee is live opgenomen in de Bijlmer Bajes, ze bespelen de grotere zalen in Nederland en krijgen veel aandacht in de media. Zaterdagavond gaan ze laten zien waarom er zoveel aandacht naar deze band gaat!

Dit alles gaat plaatsvinden in JC Kompleks, aan de Beukenlaan 1 in Heerhugowaard. De middag met de tatoeëerders begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur, de entree is gratis. ’s Avonds gaan de deuren open om 20.00 uur en is de entree 7,50 euro. Meer informatie op www.kompleks.nl