Amsterdam Metalfest maakt line-up bekend

Een jaartje afwezig zijn en dan in één klap de volledige line-up bekend als je festival terugkeert: Amsterdam Metalfest doet het gewoon. De Max van de Amsterdamse Melkweg is 19 mei het decor van de vierde editie van het festival waar Fleshgod Apocalypse neerstrijkt als headliner.

Fleshgod Apocalypse smelt death metal en symfonie knap samen en combineert dat met Italiaanse theatrale bravado. Laatste plaat King werd in 2016 laaiend enthousiast ontvangen door Zware Metalen. Het uit Duitsland afkomstige deathmetalviertal Obscura beklimt hiervoor het podium en moet zorgen voor ‘muzikaal vakmanschap op de vierkante milimeter’, zoals Zware Metalen schreef toen het de band de laatste keer zag. Voor The Charm The Fury is het optreden in Amsterdam een thuiswedstrijd. Na een jaar gevuld met high-profile support shows in zowel binnen- als buitenland, zijn de heren en dame weer terug in eigen stad. Laatste plaat The Sick, Dumb & Happy haalde gewoon even 88 punten op Zware Metalen.

De eerste helft van de avond is gevuld met de brute death metal van Italiaanse Hideous Divinity, waarvan album Adveniens ook al zo goed werd ontvangen. For I Am King (een vette voldoende voor debuutalbum Daemons in 2016) speelt ook al een thuiswedstrijd. Als opener is het uit Breda afkomstige groovy-sludge-blueskwarter Onegodless vastgelegd.

De voorverkoop van Amsterdam Metalfest is gestart. Tickets zijn 25,55 euro (exclusief lidmaatschap).

Links: