Aftellen naar exclusieve première: Dudsekop – Brandstoake

Dinsdag 21 november presenteert Zware Metalen trots de nieuwe single van blackmetalband Dudsekop: Brandstoake. Het nummer van de Koave Zworte Metalband uit Ieper, West-Vlaanderen, is stipt om 12:00 uur te horen. 

Dudsekop kwam nog maar anderhalf jaar geleden de zwarte scene binnenvallen met Liksems: een ode aan de eigen (zwarte) platencollectie van bandleden Josh Fury (ex-King Hiss, ex-Liar op vocalen en gitaar) en Burt Hillemong (After All, ex-Liar op drums) en een uiting van hun gedeelde liefde voor black metal. Aangezien ze beiden hun wortels hebben in andere genres, presenteerden ze ons op Liksems een eigenzinnige, onbevangen, originele en frisse kijk op black metal anno 2022. Het werd een album met een uniek karakter en heel wat troeven. En een fraaie score van 90 punten.

Liksems kreeg in de ZM Jaarlijst van eigen bodem een mooie zestiende plek, na kanonnen als Wiegedood, Terzij de Horde, Graceless en Evil Invaders, maar voor bands als Dead Head, Cobra the Impaler en Celestial Season.

Het nieuwe jaar begon goed: in een volwaardige bandbezetting verscheen de digitale EP Plukkevort, waarop Dudsekop verder gaat waar het op Liksems mee ophield maar met een donkere en hardere toon. Vooruitlopend op het nieuwe album Wuk emme nog van leevn is er nu Brandstoake!

Links: