Summer Breeze 2023: gek nieuwtje en gratis jeugddag

Met minder dan een maand te gaan, valt er  gek nieuws te rapen over een vervanging op Summer Breeze 2023. Thuisband Wolfchant moet daar namelijk inspringen voor Ignea. De reden: twee bandleden van die Oekraïense melodieuze metalband mogen het land niet verlaten omdat zij (zoals blijkbaar elke Oekraïense man) elk moment gemobiliseerd kunnen worden voor de oorlog die daar woedt.

Kennelijk willen ze daar melodieuze metal inzetten om de Russen te verdrijven. Ironisch genoeg waren de heren en dame geboekt op Summer Breeze om er enkele aan te trekken. Niettemin is de affiche nog steeds uitermate aantrekkelijk voor allround metalheads die hun land wél mogen verlaten. Wie dat overweegt heeft nog enkele weken de tijd om hier tickets te verzekeren.

Jongeren die geboren zijn in 2004 of later, mogen op donderdag 17 augustus GRATIS op de gastenlijst. De actie is beperkt, er geldt een first come, first served regeling. Hier moet je zijn om het te regelen.

[28 juni 2023]

Het speelschema voor Summer Breeze 2023 is klaar. Daar is nog een noodgedwongen wijziging doorgevoerd: The Acacia Strain verkiest een “tour opportuniteit in Noord-Amerika” boven Europa en geeft verstek. In de plaats presenteert de organisatie met Fuming Mouth en redelijk nieuwe deathmetalband die het desondanks al tot bij Nuclear Blast schopte.  Ook het deathmetalgerichte Beneluxpubliek moet maar eens checken of dat gerechtvaardigd is.

Voorlopig kan je de running order enkel via de app raadplegen. Die haalt je op in de:

[26-04-2023]

Summer Breeze Open Air zet zijn tenten weer op in Dinkelsbühl van 16 tot en met 19 augustus. De volledige line-up is intussen bekend en opmerkelijk dit jaar is dat er liefst zeven vertegenwoordigers uit Nederland en België tussen staan.  Nooit waren dat er meer.

Namens Nederland treden aan: Epica, Legion Of The Damned en Terzij De Horde. Voor België nemen Amenra, Cobra The Impaler, Coffin Feeder en Schizophrenia de honneurs waar. Headliners zijn het Zweedse Gothenburg-vlaggenschip In Flames, de Duitse powermetalroedel Powerwolf, de Amerikaanse thrashmodernisten Trivium en Bay Area thrashlegende Megadeth.

Aan het concept zijn er dit jaar geen wijzigingen. De Riot Of The Underground, de Label matinees, de luxecampingfaciliteiten, het dinsdagprogramma voor wie er écht vroeg naartoe wil en de Nuclear Blast night…blijft allemaal behouden. Via onderstaande links kom je waar je zijn moet voor de volledige line-up, alle info en ticketaankoop.

Links: