VOLA verwent 013 met hoogwaardige prog show

Het Deens-Zweedse VOLA deed voor de eerste keer de Tilburgse 013 aan. De band gooit progressive metal, djent en progrock op een hoop om er een verslavend geheel van te makenstrot grijpt. Fotograag Bram Geurts nam een kijkje, omarmde de bikkelharde metal vermengd met pop-elementen en briljante melodieën en bleef sprakeloos maar gelukkig niet beeldloos achter. 

Aan Four Stroke Baron de eer om deze progressieve avond te openen. De driekoppige band speelt met veel overgave en weet een groot deel van het publiek klaar te stomen voor de rest van de avond.

Als de Australische band Voyager het podium betreedt, staat zaal Next van 013 al goed volgepakt. Niet zo gek aangezien de net-niet Eurovisie Songfestival band al vijf jaar niet in Nederland heeft opgetreden. Met de sterke opener Colours en een energieke performance hebben ze binnen no-time het publiek in hun hand om ze mee te slepen door een setlist vol progressieve klappers.

Na een klein half uur ombouwen stapt VOLA vol vertrouwen het podium op. En dat is volkomen terecht. De laatste plaat Witness is goed ontvangen en zal nu ook voor het eerst ten gehore gebracht worden op Nederlandse bodem. En dat werd tijd!

We horen niet enkel werk van het laatste album, maar worden meegenomen door het gehele repertoire van VOLA. De setlist bevat namelijk een goede variatie waarin nummers van alle platen gespeeld worden.

Waar Voyager ons oppakt en weer voorzichtig neerzet, daar pakt VOLA ons direct op, gooit ons meedogenloos door de zaal, omhelst ons, troost on en verwent ons. Het concert kent ook een ruspunt. In het midden van de setlist speelt Asger Mygind namelijk een akoestische versie van Enter, waarna de energie volledig terug gepakt wordt.

Dat we VOLA in de gaten moesten houden was al wel duidelijk, maar na deze tour kunnen we niet meer terug. We zullen meer van de Denen gaan horen en hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten om ze weer terug te zien in Nederland. Dat zal zonder twijfel in een grotere zaal zijn, want Next was duidelijk te klein.

Datum en locatie:

30 september 2022, 013, Tilburg

Foto's:

Bram Geurts (websiteFacebook en Instagram)

Link: