Losgaan in Leeuwarden is niet moeilijk

Zware Metalenfotograaf Frido Stolte kon er eindelijk weer op uittrekken en belandde met zijn camera in Leeuwarden waarin alternatief rockcafé Mukkes zomaar een paar bands in hun natuurlijke habitat te zien waren: live, op het podium. Het leverde een fraai fotoverslag op.

We kijken natuurlijk al erg uit naar het ‘grote’ festival straks in Leeuwarden, maar op deze zaterdagavond in het kleine café Mukkes gaat het goed los. Afgeladen vol en een aantal bands die d’r op knallen. Als eerste mag starten Bladecrusher. De band heeft al materiaal uitgebracht onder een andere naam en gaat fris van start met heerlijke thrash metal. Als tweede op de bill staat Bloodsucker, tevens een Friese band, met een net uitgebrachte 7-inch op zak. De review op Zware Metalen is positief en live kunnen we ook stellen dat er niks mis is met deze gasten. Het aanwezige publiek weet het goed te waarderen en breekt de tent nog net niet af.

Daarna mag headliner Skroetbalg het minieme podium betreden. Stevige plattelands punk uut Drenthe. Het mooie is dat de bezoekers nu allemaal weten dat Ponypark kut is. En dat klopt. Ook hier gaat het goed los en doen de aanwezigen lekker mee. Een Drent en een Fries bijten elkaar niet. Er wordt dan ook hard gescandeerd ‘Oen Moe!!!!’. Al met al een heerlijk avondje die afgesloten wordt door verrassingsact zanger Niley, die ik helaas moest missen door reisperikelen.

Bladecrusher

Bloodsucker

Skroetbalg

Foto’s:

Frido Stolte (The View Photography)

Datum en locatie:

12 maart 2022, Alternatief rockcafé Mukkes, Leeuwarden