Bloodsucker – Bloodsucker

Zo af en toe kom je op je Facebooktijdlijn ineens een pareltje tegen dat je aandacht weet te trekken. Zo kwam daar ineens Bloodsucker voorbij. Een Friese band die blijkbaar zijn eerste EP aan de wereld ten gehore brengt. Bij gebrek aan titel noemen we de EP gewoon Bloodsucker.

Behalve de muziek op Spotify, heb ik totaal geen informatie over de band behalve dat men eerder onder naam Vexation actief was. Geen idee dus wie de heren achter de instrumenten zijn verder. Wat ik wel weet, is dat dat ook totaal niet belangrijk is want de muziek spreekt voor zich. In een heel krap kwartiertje weet Bloodsucker namelijk te overtuigen van zijn kunnen. Vijf nummers die je oren in knallen en die rechtstreeks uit de jaren tachtig afkomstig lijken te zijn. Invloeden van bands als Anthrax, Sacred Reich en D.R.I. zijn omgezet in een modern geluid waarbij ook Powertrip genoemd moet worden als vergelijkingsmateriaal.

De Friezen weten me met dit debuut te overtuigen en ongetwijfeld zal menig liefhebber van eerder genoemde bands snel volgen. Beluister het nummer hierboven en bestel dan snel via de Bandcamp van de band een fysiek exemplaar nu het nog kan want ik verwacht dat het snel uitverkocht zal zijn. Ik ben benieuwd naar een volledig album, maar nog meer naar een liveoptreden. Dat wordt een feestje dunkt me!

Label:

Blindsided Records, 2022

Tracklisting:

  1. The End
  2. Escape
  3. My eyes
  4. Degradation
  5. Baptised by Fire

Line-up:

  • ?

Links: