Sleutelrock, 9 september 2005, Xenomorph Orphanage, Thanatos, After All & Izegrim

Sleutelrock, 9 september 2005, Xenomorph, Orphanage, Thanatos, After All en Izegrim

Op 9 september jongstleden werd in het LVC in leiden het festival Sleutelrock gehouden. Dit jaar was de 2e editie van het jaarlijkse festival dat georganiseerd wordt door de stichting Monster Music. Er stonden grotere namen gepland dan vorig jaar en de zaal was ook groter, maar met ongeveer 350 bezoekers was het animo voor het festival ongeveer net zo groot als vorig jaar.

Izegrim

Om 8 uur begon Izegrim met spelen, een ietwat vroeg tijdstip en dat viel aan de geringe drukte te merken. Deze band mistte haar 2e gitarist en dat was te merken ook. Het gitaargeluid klonk daarom net iets leger maar het geluid was op zich best redelijk. Alleen het drumgeluid stelde teleur, en de zang werd na een tijdje wel erg eentonig. De band speelde wel lekker strak, alleen stonden de 2 heren en 2 dames in het begin erg statisch te spelen. Jammer van die kleine puntjes want daardoor spetterde het optreden toch niet echt, in deze band zit zoveel meer.

Izegrim

After All

Het Belgische After All was als tweede aan de beurt, ondanks dat er al meer publiek aanwezig was werd het pas echt druk bij het als derde spelende Thanatos. De 5 Belgen zetten een uitstekend optreden neer. Het geluid was goed (op een Saint-Anger achtig snair geluid na) en de podiumpresentatie was super. Misschien dat de band door haar Overkill achtige thrash een vreemde eend in de bijt was, want het publiek reageerde niet bijster enthousiast. De setlist bestond overigens voornamelijk uit werk van de nieuwste cd van de band: The Vermin Breed

After-all

Thanatos

“Het is maar een keer dat Thanatos een benefiet speelt, voor een tsunami kwamen wij ons nest niet uit en ook niet voor New Orleans, maar wel voor de stichting Ms-research” aldus Stephan Gebedi. Thanatos seelde een strakke set met zowel oud als nieuw werk, en een covertje van Celtic Frost. De volgestroomde zaal kon het allemaal waarderen en na aandringen van Thanatos frontman Gebedi kwam er ook een pit, de zaal werd eindelijk een beetje warm bij deze band. Al met al een leuke partij metal met een goed te pruimen geluid. Met daarnaast een aantal humoristische aankondigingen van de nummers.

Thanatos

Xenomorph

Net als Izegrim kwam ook Xenomorph een gitarist te kort. Vince, tevens bekend van Dissect, is gestopt en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn oude band eens te bekijken. Het geluid van Xenomorph klonk misschien een beetje leeg, het geluid was erg goed, en dat terwijl Xenomorph een naam heeft opgebouwd als band met een kutgeluid. De setlist was voorspelbaar want dit was de cd presentatie van de band, eerder werd die al vaker aangekondigd maar vanwege labelproblemen is dat er nooit van gekomen. De band speelde een thuiswedstrijd en had er dan ook geen moeite mee om de zaal massaal aan het headbengen te krijgen. Ik denk dat Xenomorph over dit optreden naar huis kan schrijven.

Xenomorph

Xenomorph

Orphanage

Orphange was de laatste band van de avond daarmee een beetje als de kers op de slagroom. Veel mensen waren dan ook voor deze band gekomen. Persoonlijk heb ik weinig met hun muziek en ik vond er dan ook niet veel aan. Echter denk ik dat ik daar de enige in was gezien de reacties uit het publiek. Vooraan kon je struikelen over de headbengende mensen en ook op het podium was het voor de band erg krap. Het optreden was lekker strak en het geluid was goed. Ik denk dat ik maar moet stoppen met het schrijven van recensies, aan de mensen om mij heen te zien bij dit optreden heb ik geen smaak.

Orphanage

Links: