pagina 2

Live review Metalfest 2004 – Nighttown (pagina 2/2)

Vol verwachting baan ik me een weg richting podium als Orphanage opkomt. Het is al een tijd geleden dat ik deze band live heb gezien en gezien het aangekondigde nieuwe album “Driven” [review] zal er ongetwijfeld nieuw materiaal op de setlist staan.

orphanage metalfest 2004 nighttown

De band geniet zichtbaar van het optreden en brengt een gebalanceerde set van oud en nieuw werk ten gehore. Tijdens de klassiekers komt ook het publiek voor het eerst deze dag enigszins los.

orphanage metalfest 2004 nighttown
Guus: Nederlands kampioen moeilijk kijken 2004

Orphanage bewijst nog steeds tot de top van metalbands van eigen bodem te behoren!

orphanage metalfest 2004 nighttown
orphanage metalfest 2004 nighttown

Na een korte break begeef ik me richting backstage om Guus en Rosan van Orphange uit te horen over o.a. het nieuwe album.

Chimaira mis ik omdat ik met interviewen bezig ben. Grofweg halverwege de set van Morbid Angel kom ik de grote zaal weer binnenlopen. Het geluid is niet echt geweldig maar dat mag de pret niet drukken: Morbid Angel dendert met een gevarieerde set over het publiek heen.

Ik ben aangenaam verrast door de performance van Monstrosity-gitarist Tony Norman die deze tour als 2e gitarist meedoet, het lijkt wel alsof hij nooit anders heeft gedaan. Door de matte respons van het publiek en het matige zaalgeluid is het echter geen topoptreden.

Metalfest 2004 in Nighttown was geen geweldige editie. De ongelukkige keuze voor Everytime I die als opener en de speelvolgorde van de bands zorgen ervoor dat er weinig spanningsopbouw is. Ook het zaalgeluid is gedurende de dag verre van optimaal. Echter: de grootste tegenvaller vandaag was zonder twijfel het publiek.

Wat mij betreft was dit dan ook de minst geslaagde editie van het Metalfest die ik heb meegemaakt. Gelukkig waren er meer dan genoeg mede-forummers aanwezig, samen hebben we de ellende met forse hoeveelheden bier weg kunnen spoelen :bier: 😉