Metalfest 2004, Nighttown

Live review Metalfest 2004 – Nighttown (pagina 1/2)

Zaterdag 21 februari was het weer het zover: metalfest in Nighttown, Rotterdam. Rond 15h arriveer ik bij Nighttown waar zich al een aardige groep langharig tuig verzameld heeft. Ondanks de aankondiging “zaal open 15h” blijven de rolluiken van de entree tot 15h30 gesloten. Goed, rond 15.45 ben ik binnen en spoed ik me naar de bar voor een alcoholische versnapering. (dit fenomeen zal zich nog een aantal keer herhalen..)

De opener van de dag is het Amerikaanse Everytime I die. De heren spelen alsof hun leven ervan afhangt en brengen wat mij betreft het energiekste optreden van die dag. Helaas is het zaalgeluid zo dramatisch slecht dat ik amper kan horen wat ze aan het doen zijn.

Ook heb ik de indruk dat de mathcore en het metalkid-uiterlijk van de heren niet bepaald in de smaak vallen bij het publiek. I.m.h.o. een ongelukkige keuze van de programmeur om deze (goede) band op deze bill te zetten.

Dan is het de beurt aan het Braziliaanse death metal trio Krisiun. Het zaalgeluid is nu gelukkig goed en in een vrij korte set raast Krisiun over de zaal heen.

Krisiun op Metalfest 2004 te Nighttown

Ik vind een vreemde keuze deze band voor Epica op de bill te zetten, deze ervaren death metal machine was later op de dag beter tot zijn recht gekomen. De band lijkt zijn optreden vrij geroutineerd af te werken en krijgt ook weinig respons van het publiek. Desondanks zetten de heren een zeer strak optreden neer.

Na de stevige aftrap van het Metalfest is het tijd voor de Nederlandse gothicband Epica. De diverse keren dat ik deze band live heb gezien vond ik haar niet overtuigen en helaas is dat vandaag niet anders.

metalfest 2004 nighttown Epica

Zanger/ gitarist Mark leeft zich aardig uit en zangeres Simone zingt behoorlijk, de andere bandleden staan echter haast afwezig op het podium. Het optreden spettert dan ook geen moment.

metalfest 2004 nighttown Epica

Ik denk dat dit optreden zelfs voor de fans teleurstellend was. Epica heeft “het” gewoon (nog) niet.

metalfest 2004 nighttown Epica
Waarom witte lingerie onder een doorschijnend kanten outfit geen goed idee is