Concertverslag Zware Metalen Festival

Concertverslag Zware Metalen Festival 2002


Op 27 April 2002 was het eindelijk zover. Het eerste Zware Metalen Festival werd gehouden in ATAK, Enschede. Op deze avond traden 4 bands op: Bitter Haervest, Judgement day, Fenris en Centurian.

ATAK was een zeer geschikte zaal voor dit eerste festival. ATAK bestaat uit 1 zaal en een café. De avond was de sfeer in ATAK goed. Er waren erg veel vaste bezoekers van ZM dit maakte het festival tot een groot succes. In de zaal kon je naar de bands luisteren en in de pauzes en in het café kon je bijna iedere bezoeker wel vragen naar de nickname op ZM.

Bitter Haervest mocht het spits afbijten en zette een erg goed optreden neer. Het publiek deed goed mee en het feest barste los. Bitter Haervest maakt afwisselende doommetalmuziek met keyboardlijnen en afwisselende zang.
Judgement day was de tweede band die het podium betrad.Judgement day speelde deze avond van begin tot eind alleen maar goede metal muziek. Je kon aan het publiek zien dat de band helemaal geweldig speelde, want het publiek ging enorm goed met de muziek mee. Ook was het erg leuk Rajackar en consorten eens op het podium aan het werk te zien. Het publiek was nog altijd erg enthousiast en er ontstond een stevige pit.
Na Bitter Haervest en Judgement day had Fenris in het begin wat moeite om het al vermoeide publiek nog in beweging te krijgen maar uiteindelijk kregen ook zij het publiek mee. Deze blackmetalband speelde goed maar kwam door de twee voorgaande bands een beetje op de achtergrond te staan.
Als vierde en laatste band konden we Centurian begroeten. Centurian speelde enorm goed en de volle zaal kon uitgebreid genieten van deze goede deathmetal band.

Nadat we alle bands op het podium hebben gezien, werd er nog uitgebreid nagepraat in de zaal en in het café. In het café waren was ook nog een Cd-verkoop en een Zware Metalen T-shirt verkoop. Deze T-shirts zijn nog steeds te bestellen in de Zware Metalen Shop. De avond was enorm geslaagd door het grote aantal ZM-ers die met grote aantallen uit het hele land naar Enschede zijn gekomen.

Verder wil ik de organisatie bedanken voor dit geweldige Festival en hopelijk komt er volgend jaar (of eerder) een tweede Zware Metalen Festival !! Ook gaat mijn dank uit naar Paul die deze site heeft gebouwd en dus eigenlijk de aanzetter was voor dit festival.