Within temptation in Melkweg Amsterdam

Within temptation in Melkweg Amsterdam


Metzie stuurde via de newssubmit het volgende concertverslag in:Ik heb vandaag voor de 3e keer een optreden van Within Temptation meegemaakt.
Na een rij van 30 meter overleeft te hebben (die naderhand groeide tot 100 meter) kwamen we eindelijk binnen. 5 minuten daarna begon Autumn stipt om 21.30 met hun eerste nummer.


Dit was de 2e keer dat ik Autumn zag optreden, hun optreden was dit maal een stuk beter als de vorrige keer dat ik ze zag optreden in de kade. Ondanks dat hun debuut cd nog steeds niet opgenomen is hebben ze flink gewerkt aan hun reportoir en aan hun nummers die ze al hadden. Autumn is een metal/gothic band voorzien van een goede zangeres en een grunt, ze liggen ze qua muziek tussen Within Temptation en After forver in. Voor Autumn was dit zeker een geslaagd optreden waar ze erg overtuigend overkwamen.


Within Temptation was ook lekker, helaas was alles wat commercieler afgemixed. Wat inhield dat dat keyboard en de zangeres hogere volume toegewezen kregen als de gitaren, waardoor het gitaarwerk nogal iel overkwam. Helaas kwamen ze pas bij de laatste toegift erachter dat de mix niet helemaal goed was, dus daarom werden de giraten meer op de voorgrond gezet.
Verder was de playlist een goede mix tussen oud en nieuw materiaal waarbij zowel de nieuwe als de oude fans aan hun trekken kwamen.


Oordeel: Optreden van autumn krijgt een 8.5, ze kwamen dit maal weer overtuigender over en hebben zeker potentieel om zowel live als op album niveau flink door te groeien. Within Temptation krijgt een 7, het klonk lekker, maar de mix van WT leek in het begin nergens op waardoor de fans van het eerste uur niet kregen wat ze verwachten. Al met al een vrij akoustisch optreden, wat niet slecht was, maar wel een stuk beter had kunnen klinken.


-Metzie