Mastodon, Dozer en Extol, 4 maart Melkweg Amsterdam

Mastodon, Dozer en Extol, 4 maart Melkweg Amsterdam

Mastodon is sinds de release van Leviathan flink en de tour met Slayer gegroeid. Vorig jaar was het in de kleine zaal van de 013 verre van uitverkocht. Nu was het in de Melkweg erg druk en dat ondanks dat er dankzij het slechte weer mensen thuisbleven.

Extol

Om eerlijk te zijn wist Extol mij totaal niet te overtuigen. De band was niet bepaald sterk in haar podiumpresentatie en op de drummer na had het wel wat strakker gemogen. In de nummers zit veel afwisseling, van ruige naar rustige en emotionele stukken. Maar dat kunstje werd ieder nummer herhaald. Het zal wel gewoon zijn dat de muziek me niet aanspreekt, want ik merkte om mij heen dat er ook genoeg mensen waren die het wel naar hun zin hadden. Ook al was de reactie vanuit de langzaam volstromende zaal niet overweldigend.

Dozer

Dozer voorzag ons van een lekkere portie rock ‘n roll/stoner. Dat brachten de heren erg overtuigend en het was dan ook een boeiend optreden. Ook wist de band een bierblikje nuttig te maken door het als slide te gebruiken. Lekker strak ook en erg lekker als opwarmertje voor Mastodon.

Dozer

Dozer

Mastodon

Mastodon wist vriend en vijand te verbazen door te openen met Hearts Alive, het nummer dat bijna een kwartier lang is. In hun set was erg veel ruimte voor Leviathan, die cd werd grotendeels gespeeld. Er was dan ook erg weinig aandacht voor oud materiaal, te weinig als je het mij vraagt. Maar het was een geweldig optreden. Mastodon kreeg de zaal zo op haar knieën en het was dan ook geen minuut saai. Zoals altijd waren ze strak, en het geluid was erg lekker. Mastodon mag snel weer terugkomen.

Mastodon

Mastodon

Links: