Machine Head, God Forbid en Caliban 14-11 Melkweg

Machine Head, God Forbid en Caliban 14-11 Melkweg

Het is nog geeneens zo heel lang geleden dat Machine Head nog in het land was en dat geldt ook voor Caliban. Toch was dit concert al een tijdje uitverkocht. Dat mag ook wel voor een band als Machine Head. Daarnaast sloten de supports ook uitstekend aan bij de hoofdact en dat is altijd erg fijn.

Caliban

Het Duitse Caliban was de eerste band die het podium betrad deze avond. Dat podium was erg krapjes omdat het drumstel van het voorprogramma helemaal tegen de monitoren aanstond i.v.m. het drumstel van Machine Head dat daarachter alle ruimte innam. Dat zag er een tikkeltje vreemd uit. Ze hadden eventjes nodig om warm te worden maar toen werd het ook wat! Caliban slaagde erin om het publiek lekker enthousiast mee te krijgen bijvoorbeeld bij de voor hun traditionele Wall Of Death. Ze waren erg strak en speelden een gevarieerde set.

God Forbid

God Forbid ging door waar Caliban stopte. Zowel qua enthousiasme, bewegingsruimte op het podium en strakheid. De band wist alles toch net een tikkeltje beter te doen dan Caliban en dat uitte zich vooral in een enthousiast publiek waarin er lekker gepit werd. Helaas was het optreden wel een beetje eentonig.

Machine Head

De afsluiter was het terechte pareltje van de avond. Robb Flynn stortte zich met volle overtuiging in het optreden. Misschien wel dankzij een minder prettige gebeurtenis die middag dat meneer zich erg inleefde. Het optreden was zeer sterk, Machine Head stond als een huis. De nieuwe gitarist bleek een ontzettend goede solist die erg veel gevoel in zijn werk wist te leggen. In de zaal was het een gekkenhuis en ik werd er weer aan herinnerd hoe het is om als een sardientje in een blik te zitten. Robb zelf werd steeds spraakzamer naar mate het optreden voorderde, zijn dag was weer helemaal goed! Na 5 kwartier Machine Head was het tijd voor een Medley van een paar covers. Zo kwamen Sepultura, Maiden, Pantera en meneer Osbourne voorbij. Hierna was het tijd voor een leuk stukje improvisatie, Robb kwam met een death metal nummer met de titel Proost wat 10 seconden duurde. Vanwege het succes van dat nummer besloot de band het nog een keer te spelen. Met Block werd de geweldige avond afgesloten. Kortom het was een geweldige avond in een lekker intiem zaaltje!

Links: