Him, 22 september 2005 – Paradiso Adam

Him, 22 september 2005 – Paradiso Amsterdam

Afgelopen donderdag was het weer feest in het Paradiso. Him zou gaan spelen en daarvoor was de zaal ook al binnen 2 dagen uitverkocht. Voor veel van de aanwezigen, voornamelijk erg jonge meisjes, was dit de kans om hun idool Ville eindelijk van dichtbij te zien. Het had allemaal iets weg van de Beatlemania uit de jaren 60; zelfs de roadie die flessen water neer ging zetten werd met luid gegil begroet.

Him

Een paar minuten over half 9 begon de band te spelen. Het eerste nummer kwam ook meteen van de nieuwste cd; Vampire Hearts. En daar vlogen de knuffelbeertjes samen met de andere spullen het podium op. Op een bh na had Him zanger Ville er maar weinig interesse in, een slof sigaretten dat op het podium was verschenen kon hij wel waarderen. Een meisje hield zelfs het hele optreden een cd met een stift in de lucht in de hoop dat het gesigneerd zou worden. Helaas voor haar bleef de cd ongesigneerd. Sowieso kwam de band niet erg spontaan over. Even een gesprekje met het publiek zat er helaas niet in, een enkele uitzondering daargelaten. Iets meer contact met het publiek had wel gemogen. Maar desondanks kreeg de band een warm onthaal van het publiek.

Ville

Him speelde ruim anderhalf uur, tamelijk lang voor hun doen, maar aan de andere kant was er ook geen voorprogramma. De aanwezigen kregen een gevarieerde set met van ieder album wel een aantal nummers, waaronder 3 van de (toen nog net niet verschenen) cd Dark Light. Ook werden de Ramones vereerd met een cover van het nummer Poison Heart. Ville leefde zich helemaal in, maar hij stond wel een beetje raar te buigen de hele tijd. Ach de band stond gelukkig erg goed te spelen, ze straalden veel professionaliteit uit. Het geluid stond wel vreselijk had, hetgeen nodig was om boven alle gillende meiden uit te komen. Prettig was anders. Ook stond de drums wat te hard, er had wel een beter optreden ingezeten al was het optreden zelf goed. Om kwart over 10 was het alweer afgelopen, onorthodox vroeg dus.

Him

Toch was het, alles bij elkaar opgeteld, een leuk avondje. De band gaf een prima optreden en had het naar zijn zin. Veel van de fans hebben nu eindelijk hun band eens live kunnen zien en ik heb een leuk concertje gezien. Iedereen verliet het Paradiso gelukkig, nouja bijna iedereen. Op het meisje met 2 lamme handen en een ongesigneerde cd na dan.

Setlist him

Kijk op de volgende pagina voor nog meer foto’s!

Links: