Gorecrusher in Aalst: porno, gore en fluo

Gorecrrrrusherrrr. Oftewel Gutalax, Spasm, Guineapig en Brutal Sphincter te gast in het feestelijk marginale Aalst. Goregrind is in, niet alleen in Nederland, maar zeker ook in België. Na de laatste Masters of Grind was het opnieuw hoogdringend tijd voor een spin-off en die krijgen we in de vorm van Gorecrusher. Dé vaandeldragers van het Tsjechische gore genre zijn present: oudgedienden Spasm en de ongekroonde koningen van de bruine troon Gutalax. Het Belgische Brutal Sphincter (fijne Walen noemen we altijd Belgen) en het Italiaanse Guineapig zorgen voor een de aanloop naar de metalen buikloop.

Beginnen doen we met de Italiaanse Guineapig, die bestaat uit leden van Ultimo Mondo Cannibale, SpermBloodShit en Rabid Dogs. De zelfverklaarde bulldozer is vooral bekend van de split die hij in 2017 uitbracht met Rompeprop en maakt partygoregrind zonder al te veel catchy hooks of gimmicks. De blubberburrel komt er goed uit en de laag gestemde grooves maken de goregrind bruter dan gemiddeld, ondanks/dankzij het relatief lagere tempo dan wat we genregewijs gewoon zijn te krijgen, van Project Sunshine tot Plasmodium. Veel showelementen zijn er niet, het is dan ook een solide binnenkomer met aardige merchandise.

De volgende artiesten hebben we al vaker mogen aanschouwen: Spasm uiit Tsjechië. Frontman Radim heeft opnieuw zijn Venetiaans dildomasker aan en hobbelt van links naar rechts over het podium in zijn groene Borat mankini. De band haalt zijn beste nummers boven, die woord voor woord meegegorgeld worden door een groot deel van het publiek. Ladyboy Party, Beautiful Human Toilet, Suck My Dick, Paedophilic Kindergarten Party en de bonusnummers WTF (check nog eens de videoclip) en We Wanna Destroy. Tussendoor nog een stukje Meshuggah om aan te tonen hoe muzikaal ze allemaal wel zijn, volledig mislukt, tot hilariteit van de toeschouwers. De eerste regenboog-attributen, fluorkleurige speeltjes, ballonnen en ongelofelijk veel kinderachtig gedoe. Moet je van houden.

 

De Belgische goregrindtrots van de laatste jaren is Brutal Sphincter en die laat vanavond nogmaals horen waarom hij zelfs boven Spasm op de bill ogen staat. Sinds 2018 telt de band een nieuwe drummer en gitarist en heeft hij vijf maal een prima album op de markt gebracht met als naam Analhu Akbar. Daar komen nog steeds videoclips vanaf gedropen en mede daardoor blijft de band in the picture. De meest recente clip (Make Goregrind Great Again) wordt uitbundig meegebruld en de nieuwe merchandise die voornamelijk rond dit thema draait gaat als zoete broodjes over de toonbank. Zelfs de gele hesjes met bruine strepen wisselen vlot van eigenaar, vooral na het uitbundige feestje waarbij primitieve dansbewegingen de norm waren. Amusant. Must hears: Hijab Is Feminism, Marc Dutroux National Hero.

We kijken natuurlijk allemaal uit naar de voortrekkers van het goregrindgenre van de laatste jaren: Gutalax. Met een wansmakelijke vlag op de achtergrond – eentje waarop een pentagram met een druipend hol afgebeeld staat, omringd door een strontvlieg, toiletborstels (die door aanwezigen sceptergewijs meegebracht worden als dansattribuut) en aarswormen. De in witte pakken gehulde mannen zetten vanavond een feestje op poten waarbij pure Obscene Extreme taferelen passeren. Zwembadbanden, opblaasbare eenhoorns, confetti, gayparade-parafilia en -parafernalia… Een überfout carnaval met fluorescerend kernafval. Leukste nummers: Shitbusters (hitje), Assmeralda, Fart and Furious, Total Rectal, Strejda Donald (Old MacDonald Had a Farm…) en Polykani Semena Z Postarsiho Jelena (Swallowing The Seeds Of An Elperly Deer).

Om af te sluiten heb ik nog het volgende voor u klaar staan:

Nog een prettige dag verder.

Foto’s:

Gillian Pieteraerens – Passion 4 pics (Facebook)

Datum en locatie:

22 oktober 2019, Cinema, Aalst

Links: