Deicide, Arkhon Infaustus, 28-11-2004, Effenaar Eindhoven

Deicide, Arkhon Infaustus, 28-11-2004, Effenaar Eindhoven

De grap dat Deicide zou komen optreden, ging afgelopen zondagavond niet op: de band stond er en maakte er een gave avond van, na een voor mij wat teleurstellende opwarming door Arkhon Infaustus.

De eerste drie data van de tour werden al verzet, vanwege de vervanging van Brian Hoffman door Jack Owen (ex-Cannibal Corpse), en toen de package goed en wel in Portugal was, moest Deicide weer terug de oceaan over vanwege de dood van drummer Steve Asheim’s vader. Glen Benton maakte tijdens het optreden in Eindhoven in een van zijn korte monologen nog eens goed duidelijk dat de broers Hoffman geen deel meer uitmaken van Deicide. Eric Hoffman wordt op deze tour vervangen door Dave Suzuki (Vital Remains).

Arkhon Infaustus Logo

Arkhon Infaustus had de taak om het al redelijk vroeg flink aanwezige publiek op te warmen, en slaagde daar ook wel enigszins in, echter niet bij bovengetekende. De veelal trage death metal werd afgewisseld met snellere brutere riffs, maar door het mindere geluid kwamen deze riffs zeker in het begin niet echt over. Zowel oud materiaal als nieuwe nummers van de nieuwe cd “Perdition Insanabilis” kwamen aan bod. Het optreden was zeker goed: er was een goede wisselwerking tussen de twee vocalisten en er werd een kleine pit gevormd voor het podium. Het enige wat bij mij het hele optreden lang in het hoofd spookte was dat ik elk element van de band (trage riffs, snelle riffs, vuigheid) wel beter gehoord heb bij andere bands. Mijn conclusie luidt dan ook, dat het een goed optreden was van een mindere band.

Headliner Deicide speelde vooral nummers van het debuut “Deicide” en “Once Upon the Cross”. De zaal was zeker niet zo vol als bij Obituary een kleine 2 maanden geleden, maar het was gezellig druk. En het aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een ontzettend strak optreden! Suzuki nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening en beide gitaristen lieten in mijn oren geen enkele steek vallen. Hulde! Voor elk nummer had Glen Benton wel een korte boodschap aan het publiek, maar cliché uitlatingen over het Christendom die de meesten wel vaker van hem gehoord hebben, bleven uit. Onder meer verplichte klassiekers als “Once Upon the Cross”, “Lunatic of God’s Creation”, “Dead by Dawn” (Waar Suzuki de achtergrond-growl juist weer vergat) en de afsluiter, ‘A faster version of Crucifixiation”’, hebben bovengetekende fikse nekpijn bezorgd, en dan weet je dat het helemaal goed zat. Mensen die niet aanwezig konden zijn hebben 6 december in Haarlem of 8 december in Hasselt een herkansing, en die moeten ze zeker aangrijpen!

Setlist Deicide:

Scars of the Crucifix
They are the Children of the Underworld
Bastards of Christ
When Satan Rules his World
Once Upon the Cross
Kill the Christians
Serpents of the Light
Dead but Dreaming
Lunatic of God’s Creation
Sacrificial Suicide
Dead by Dawn
When Heaven Burns

—————–

Behind the Light Thou Shall Rise
Deicide
Crucifixiation

Links: