Anchillys, Basement Torture Killings & Visions of Disfigurement in Db’s

Een dodelijk feestje in dB’s in Utrecht. 25 juni traden technical deathmetalband Anchillys, grindoregezelschap Basement Torture Killings en Visions of Disfigurement (slam death metal) er op. Fotograaf Seth Abrikoos reisde af naar het pand dat nog even dB’s-grond is en kwam terug met een fraai fotoverslag. 

Anchillys is een Nederlandse technische brutal deathmetal band, dat van een soloproject van multi-instrumentalist Andy Wit naar een totale liveband is uitgegroeid met verder andere Ben de Graaff, bekend van Phlebotomized op zang, Tamás Csiszár en Roman Gitis op gitaren en Mitchell Velthuizen op bas. We zagen het gezelschap eerder dit jaar in Amersfoort en ook in Utrecht werd het een moshend feest.

Basement Torture Killings beschrijft zichzelf op Facebook als ‘Serial Killing Snuff Grind from the UK. Suitable only for the sickest and most depraved murder junki’. Basement Torture Killings heeft in deze context een bijzondere naam. De band is vernoemd naar massa moordenaar Dennis Lynn Rader, die ook bekend stond als ‘BTK’: een afkorting die hij zichzelf gaf voor “bind, torture, kill. De afkorting van de bandnaam (die de band ook in hun eigen Instagramhandle gebruikt) is ook BTK… Toeval? De band bestaat uit Tarquin (gitaar/zang), drummer Faceless Killer, vocalist Beryl en Brother Kain op bas.

Visions of Disfigurement is een Britse slam deathmetalband, bestaande uit Adam Wheeler, Tom Cahill, Dan Bramley en Ben Quinlivan. De band is eind 2013 begonnen als een internetproject maar kreeg in de loop van 2014 vaste vorm en dat resulteerde in een handvol uitgaves.

Anchillys

Basement Torture Killings

Visions of Disfigurement

Setlist:

Setlist Anchillys

  1. Birth
  2. Dirt & Essence
  3. Elan Vital
  4. Sands of Genitalia
  5. Gate of Hades
  6. Odium Palinka Humani
  7. Somniphobic
  8. Catatonia
  9. Extramundane
  10. Khamsin’s Menace

 

Datum en locatie

25 juni 2023, dB's, Utrecht

Foto's:

Seth Abrikoos (Sethpicturesmusic – Linktree)

Link: