After Forever + NovAct 20 okt Paard Den Haag

After Forever + NovAct 20 okt Paard Den Haag

After Forever is weer op volle oorlogssterkte, nu ook drummer André zich weer bij de band gevoegd heeft. Na een leuk aantal buitenlandse optredens staan ze nu weer een paar keer in Nederland op de planken. Afgelopen donderdag stonden ze ook in het Paard in Den Haag, voorafgaande aan het optreden sprak ik gitarist Sander. Dus van de voorprogramma’s heb ik weinig meegekregen maar Jos van Tongeren hielp mij uit de brand. Een vreemd verschijnsel ging vooraf aan het bezoek aan het Paard. Eerst zou er maar 1 voorprogramma komen, maar op de dag zelf bleek er nog een extra band bij gekomen te zijn.


The Legion Of Hetheria


Terwijl de eerste bezoekers mondjesmaat binnen stroomden, niet wetende dat de eerste band door dit voorval een half uur eerder begin, begon The Legion of Hetheria te spelen. Al snel waren de technische problemen daar, de microfoon van de zangeres deed het niet zoals de Mexicanen hadden gewenst. Ook was het geluid niet om naar huis over te schrijven. Maar voor mij had de band thuis mogen blijven. Want de muziek was weinig vernieuwend. Het enige pluspunt was de tribute aan Mozart, Der Hölle Rache. Een gewaagd stuk vanwege de hoge stemmen (bekend van de cabaretvoorstelling van Hans Liberg). Dat de band deze hoge stemmen niet kon halen was dan ook weer gelijk het grote minpunt.


NovAct


Van After Forever voorprogramma’s ben ik gewend dat er een zangeres op het podium verschijnt die dan meestal in de Gothic muziek richting zingt. Bands zoals Autumn en Nemesea die tegenwoordig zeer goed op eigen houtje draaien. NovAct bleek een zanger te hebben en in het prog-rock straatje te zingen. Een band waar we zeker meer van gaan horen met zeer aardig klinkende stem kwam zanger Eddy Borremans zeer verzekerd over. Wat mij vooral opviel waren de gitaar partijen van de enige gitarist in de band Wouter Wamelink. Deze waren zeer afwisselend en een must voor het oor van de gitaar liefhebbers. Langzaam kwam het publiek op gang bij deze band, en de zaal stroomde zeker goed vol. Ik kan niets anders zeggen dat deze band zo door moet gaan en een mooiere opstap er bijna niet dit blijkt wel uit het verleden (Autumn en Nemesea).

After Forever

Floor

Er werd ruim anderhalf uur gespeeld door de Limburgse band. Ze hadden er geen moeite mee om het publiek dat voornamelijk voor hun gekomen was te vermaken. Het geluid was super en Floor was heel goed bij stem. Live is de band de laatste jaren enorm gegroeid en dat was er vandaag ook weer aan af te zien. De band opende meteen met een nieuw nummertje en door de hele set heen is er vanzelfsprekend veel van Remagine gespeeld, alhoewel natuurlijk ook nummers van eerdere cd’s te horen waren.

Sander

De band speelde erg strak, en het is fijn om André weer bij de band te zien. Qua podiumpresentatie was het ook super, de band was erg actief en had er zin in. Maar belangrijker is dat er genoeg contact met het publiek was. Al met al is wel duidelijk dat After Forever een hele professionele band is geworden. Vooral als toetsenist Joost zijn draagbare keyboard oppakt geven ze een geweldige show om naar te kijken.

Joost

Om terug te komen op de setlist, net als dat Remagine veelzijdig is was de set dat ook. Harde nummers met vooral grunts en gevoelige en rustigere nummers kwamen beiden naar voren. Het mooiste voorbeeld daarvan was dat op twee derde van de set er 2 lieftallige dames het podium opkwamen en Floor en Joost begeleidden met cello en viool.

Strijkers

En aan het einde werd het dan toch weer wat harder, geweldig hoe de band het optreden opgebouwd heeft. Aan het eind klonk een Only Everything van de laatste cd ook prachtig. Maar er was ook tijd voor een cover, het meer dan foute The Final Coundown van Europe. En tijdens de toegift klonk er midden in een nummer een stukje uit I Was Made For Loving You van Kiss tijdens het laatste nummer; Follow in the Cry.

After Forever

Kijk op de volgende pagina voor meer foto’s!

Links: