Schizophrenia over de tour met Evil Invaders, het gevoel van Morbid Angel en botten brekende drums op de nieuwe plaat

Naar aanleiding van de goed ontvangen EP Voices, is het op de vooravond van een Europese tour de hoogste tijd om de heren van de Belgische deathmetalband Schizophrenia enkele vragen voor te leggen.

Goedendag heren. Stel jullie zelf eens voor alsjeblieft!

Wij zijn Romeo en Marty, de gitaristen van Schizophrenia.

Eén van jullie invloeden is, volgens jullie informatie op Facebook, het oude Sepultura. Komt jullie naam daar ook vandaan?

Het oude Sepultura is zeker en vast één van onze grote invloeden. De naam Schizophrenia is niet specifiek een verwijzing naar het album Schizophrenia van Sepultura. We vonden het de perfecte naam voor de stijl van muziek die we creëren. Insane, snel en rib crushing. Het thema schizofrenie is ook iets waar we veel inspiratie uit halen en veel van onze teksten zijn hieromheen georiënteerd.

Voices is jullie eerst EP. Hoelang waren jullie al bezig met de vijf songs op dit album?

De nummers zelf waren spontaan geschreven. Eens we in een songwriting flow geraken, gaat het allemaal vanzelf. De enige reden waarom het soms lang kan duren, is omdat we nogal perfectionistisch kunnen zijn.

Welk nummer zijn jullie het meest trots op? En waarom?

Het is moeilijk om maar één nummer te kiezen… We zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben uitgebracht. Als we zelf niet volledig content zijn met een nummer, waarom zouden we het dan uitbrengen?

Ik vind de drums nogal dominant aanwezig in de eindmix. Het voelt hierdoor soms alsof er een tank op je af komt donderen. Is dit opzettelijk gedaan?

Dat hebben we bewust gedaan, hard hitting bone breaking drums. Dat hoort gewoon bij onze stijl. Onze nummers moeten hard aankomen, een aanval op al je zintuigen. We zijn zelf ook grote fans van razend snelle double bass, dus dit wilden we zeker naar voren brengen in de mix.

Na het beluisteren van Voices, ben ik wel benieuwd naar een langspeler. Zijn jullie al met iets bezig?

We hebben al heel wat materiaal voor ons eerste album. We kunnen zeggen dat hetgeen we nu aan het schrijven zijn, nog harder zal aankomen. Onze EP was maar een voorproefje…
Onze aanpak in de songwriting is ietwat veranderd tegenover de EP. We zijn nu meer als een geheel nummers aan het schrijven die doordachter, kwader, interessanter en heavier zijn!

Waar kunnen we jullie live zien binnenkort?

Wel, in maart gaan we op tour met Evil Invaders en Angelus Apatrida. We zullen tien dagen lang on the road zijn in Duitsland en Nederland. In steden zoals Groningen,  Eindhoven, Berlijn, Hamburg en meer. We kijken al zo lang uit naar een tour zoals deze. We hebben er hard voor gewerkt om dit te kunnen doen and it payed off, we zijn dus uiterst enthousiast om er aan te beginnen! Na de tour zijn er nog enkele shows in Vlaanderen en nog in Duitsland gepland, ze hebben ons daar duidelijk graag!

Waar zien jullie jezelf over tien jaar?

We geven ons er de volle honderd procent voor. Dit is wat we willen doen, dit is onze passie. Hopelijk kunnen we ooit leven van onze muziek en gewoon doen wat we het liefst doen: fans hetzelfde gevoel als wij kregen toen we voor de eerste keer naar Altars of Madness van Morbid Angel luisterden. We willen blijven groeien, festivals spelen, toeren en nog veel meer brutale muziek loslaten op de wereld. Er is al zeer veel interesse van boekers, promotors en labels voor onze muziek, dus het is volgens ons wel in de goede richting aan het gaan!

Hebben jullie nog laatste woorden voor onze lezers?

Bedankt voor het lezen! We willen nogmaals alle fans en de mensen die naar onze shows zijn komen kijken bedanken. De reactie die we hebben gekregen op de EP hadden we nooit zien aankomen. Ook alle mensen die onze merch kopen en online bestellen, willen we nog eens bedanken. Onze Big Cartel shop is werkelijk geëxplodeerd met bestellingen en wij waarderen dit enorm! Hopelijk zien we jullie bij onze shows. Houd zeker ook onze Facebook pagina in het oog. Cheers!

Link: