Schizophrenia – Voices

Schizophrenia is een jonge band uit België die in 2016 is opgericht. De heren zijn naar eigen zeggen beïnvloed door bands als Slayer (wie niet?), Demolition Hammer, Morbid Angel, Morbid Saint en de oude Sepultura. De EP Voices is het eerste wapenfeit van de band.

Opener Structures Of Death is naar mijn smaak het nummer dat er het meeste uitspringt. Niet voor niets is dit nummer voorzien van een videoclip. De drums zitten wat luider in de mix, waardoor ze een prominente rol spelen in het geluid van de band. Na zo’n tweeënhalve minuut komt de gitaarsolo wel goed door gelukkig. Er gebeurt genoeg in dit nummer qua tempowisselingen en riffs, waardoor het niet snel verveelt.

Ook op het tweede nummer, Perpetual Perdition, houden de Belgen het tempo hoog. Nog sneller dan op de opener zelfs, waardoor het klikt alsof er een tank op je af komt donderen die alles op zijn weg plat walst. Gelukkig is daar een gitaarsolo om je even op adem te doen komen tussen al het drumgeweld door.

Het moge duidelijk zijn dat Schizophrenia op deze EP zwaar leunt op het beukende geluid van zijn drummer. Als de blastbeats losbarsten, geeft dat een heel zwaar geluid. Des te fijner is het als er dan een gitaarsolo naar voren wordt geschoven ter afwisseling. De vijf nummers bieden een fijne kruising tussen beukende death metal qua zang en drums en scheurende thrashmetal op het gebied van gitaren. Al met al doet Voices wel naar meer smaken wat mij betreft en ik ben dan ook benieuwd naar een volledig album van de heren.

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Structure Of Death
  2. Perpetual Perdition
  3. Mortal Sin
  4. Schizophrenia
  5. Beyond Reality

Line-up:

  • Ricky Mandozzi – Zang, basgitaar
  • Romeo Promos – Gitaar
  • Marty VK – Gitaar
  • Lorenzo Vissol – Drums

Link: