Interview met Against Evil

Naar aanleiding van debuutalbum All Hail The King, besloot Zware Metalen om het Indiase Against Evil enkele vragen te stellen. Zanger Siri Sri beantwoordde ze graag.

Ten eerste, gefeliciteerd Siri met de geboorte van je dochter. Dit moet een spannende tijd voor je zijn nu ook nog eens jullie eerste album is verschenen.

Heel erg bedankt man! Het is erg opwindend en hectisch ook! Ik ben ook een professioneel filmer en heb mijn eigen bedrijf, Into The Lens, dus ik heb het flink druk momenteel.

Op welk nummer op All Hail The King ben je het meest trots?

Ik ben trots op het hele fucking album man! Het had niet beter kunnen worden naar mijn mening.

Hoor ik een referentie naar WWE-worstelaar Triple H in het nummer For All Kings? Zijn jullie worstelliefhebbers?

Haha. We wisten dat iemand deze vraag zou gaan stellen. Nee het is geen referentie aan Triple H. We waren grote fans van de WWE in de negentiger jaren en 2000’s, maar nu niet echt meer.

Wie schreef de teksten voor dit album? En hoe gaat het schrijven van nummers bij jullie?

Het is een gezamenlijke prestatie man. We hebben allemaal gezamenlijk een deel bijgedragen aan het schrijven van songs en teksten bij dit album. Het begint allemaal met een gitaarriff voor ons. Als we iets interessants vinden, proberen we dat te ontwikkelen tot een nummer door meer riffs, drums, etcetera toe te voegen. Daarna proberen we vocale ideeën en als laatste de teksten.

Waar komt de inspiratie voor de songs vandaan?

Meestal proberen we inspiratie voor de teksten te vinden door naar de instrumentale versie van dat nummer te luisteren. Elk nummer geeft ons wel enkele ideeën om over te schrijven, vanaf daar gebruiken we onze fantasie.

Hoe was het werken met Arch Enemy-gitarist Jeff Loomis? Hoe kregen jullie hem zover om mee te spelen op het nummer Sentenced To Death?

We mochten met Against Evil openen voor Jeff Loomis toen hij in 2016 in India toerde. Na de show trokken we samen op en gaf ik hem onze eerste EP, Fatal Assault. Sentenced To Death was een van de eerste nummers die we schreven voor het nieuwe album en het is het meest snelle en agressieve nummer die we tot nu toe geschreven hebben. Het leek ons een goed idee om een ‘virtuoos’ te laten soleren op dit nummer en Jeff was de eerste aan wie we dachten. We namen contact met hem op en hij wilde het graag doen. Hij vertelde nog dat hij onze muziek goed vond. We zijn Jeff erg dankbaar dat hij dit mogelijk heeft gemaakt, zeker gezien zijn drukke schema met Arch Enemy.

Ik mis de Judas Priest-cover Between The Hammer And The Anvil op het album. Het nummer is wel te vinden op jullie YouTube-kanaal.

All Hail The King is niet op een label uitgebracht en het is een ramp om toestemming en licenties te krijgen voor een cover. Zeker omdat we het over een fysieke release hebben. Bovendien was het een lange tijd geleden opgenomen en dus zouden we helemaal op nieuw moeten opnemen zodat het qua geluid bij de rest van het album zou passen.

Wat brengt de toekomst voor Against Evil? Zijn er plannen om naar Europa te komen?

We zullen een aantal shows in India spelen als het album uit is. We zouden graag in Europa optreden maar voorlopig zijn er nog geen plannen. Als iemand in Europa dit leest, neem dan alsjeblieft contact op met je lokale promotors. Managers weten ons te vinden en als ze onze muziek waarderen kunnen we vandaag nog regelen dat we komen!

Hoe doet Against Evil het in India en de rest van de wereld?

Ik neem aan dat je bedoelt de ontvangst van onze muziek in India, vergeleken met de rest van de wereld? De ontvangst voor het nieuwe album is tot nu toe erg goed zowel in India als in de rest van de wereld. Ongeveer zestig procent van de pre-orders komen uit Europa, Amerika, Australië, Canada en andere plekken. Het is heel spannend te weten dat mensen uit de hele wereld onze muziek kunnen waarderen en het kopen om ons te steunen.

Welke andere bands uit India kun je de lezers van Zware Metalen adviseren eens te beluisteren?

Er zijn veel goede bands in India die geweldige muziek maken. Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn: Kryptos, Zygnema en Chaos.

Heb je nog laatste woorden voor onze lezers?

Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit interview te lezen. Als je onze muziek kan waarderen, steun ons dan alsjeblieft door ons album te kopen via onze Bandcamp-pagina. Je kunt ons ook volgen op Facebook, Instagram om updates over de band te krijgen. Jullie steun betekent veel voor ons. Cheers! And stay metal!

Links: