Against Evil – All Hail The King

Na een uitstekende debuut EP, die hier in huis nog regelmatig gedraaid wordt, ben ik Against Evil op de voet blijven volgen. De band wist de aandacht van haar volgers goed vast te houden door middel van een Judas Priest-cover (Between The Hamer And The Anvil) en een video van het nummer Stand Up And Fight!. Nu is er dan een volwaardig debuutalbum, All Hail The King genaamd.

De band start, na het intronummer, direct met een strakke riff op het nummer The Army Of Four. Dit nummer klinkt erg krachtig terwijl de zanger een goed verhaal weet te vertellen. Fijne riffs, goede zang en ook de drums komen erg goed over. Eigenlijk ligt het geluid op dit album in het verlengde van de EP Fatal Asault. Een van de beste nummers op dit album is Sentenced To Death waarop Jeff Loomis (Nevermore) te horen is. Het nummer is net even iets sneller en krachtiger dan de andere acht, wat precies de sterke punten van de band laat horen.

Dat de band beïnvloed is door (onder andere) Judas Priest is, behalve muzikaal, ook goed te merken aan de teksten van Gods Of Metal. ‘We Are Gods Of Metal, Raise Your Fists In The Air’ spreekt boekdelen natuurlijk en zal het ongetwijfeld goed doen bij een optreden, iets waar ik persoonlijk wel erg nieuwsgierig naar ben. Welke promotor gaat deze band naar de lage landen halen? Op muzikaal gebied heeft het dat alvast verdiend.

Score:

80/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklist:

 1. Enemy at the Gates
 2. The Army of Four
 3. All Hail the King
 4. Stand Up and Fight!
 5. Sentenced to Death (feat. Jeff Loomis)
 6. Bad Luck
 7. We Won’t Stop
 8. Gods of Metal
 9. Mean Machine

Line-Up:

 • Siri – Zang, Bas
 • Sravan – Zang, Gitaar
 • Shasank – gitaar
 • Noble John – Drums

Links: