Mayhem’s Teloch heeft COVID-19, Derph weer gezond

COVID-19, beter bekend als het coronavirus, grijpt wereldwijd om zich heen. Ook muzikanten worden er slachtoffer van. In dit topic vermelden we die muzikanten die het nieuws zelf naar buiten brengen.

Mayhem-gitarist Teloch (ook bekend van optredens met 1349, Gorgoroth, Myrkur, Shining en God Seed) heeft via Instagram bekend gemaakt COVID-19 te hebben. De gitarist had zichzelf al quarantaine opgelegd maar kan dat na een positieve test verlengen.

Positief nieuws is er ook: Batushka-mastermind Krzysztof ‘Derph’ Drabikowski is weer gezond verklaart.

[31-03-2020]:

In een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone laat Testament‘s Chuck Billy weten dat de klachten die hij heeft al gevolg van COVID-19 sterk zijn verminderd. De band zat in een brandhaard tijdens de recente Europese tour met Exodus en Death Angel. Eerder liet Gary Holt van Exodus al weten COVID-19 te hebben. Death Angel-drummer Geroge Carroll ligt al geruime tijd op de intensive care maar er is officieel geen duidelijkheid over de reden. Volgens Billy vertoont zijn bassende bandmaat Steve Di Gorgio ook alle symptomen van COVID-19, maar is hij nog niet getest.

[23-3-2020]:

Testament-zanger Chuck Billy en zijn vrouw Tiffany hebben COVID-19 onder de ledenen. Dat heeft de band laten weten via Facebook.

[19-03-2020, 20:24 uur]:

Krzysztof ‘Derph’ Drabikowski vermoedt dat hij COVID-19 heeft. Het brein achter Batushka maakte dat zelf bekend via zijn Facebook en roept iedereen die de afgelopen twee weken met hem in contact is geweest alert te zijn op symptomen. Twee van zijn bandleden zijn inmiddels getest maar zijn COVID-19-vrij.

[19-03-2020, 12:28 uur]:

Gitarist Gary Holt, bekend van het thrashgezelschap Exodus en tot voor kort actief bij Slayer, is mogelijks ten prooi gevallen aan COVID-19. Via het sociale netwerk Instagram laat de Amerikaan weten aan alle symptomen van het besmettelijke coronavirus te lijden. De muzikant vertoeft momenteel samen met diens echtgenote in quarantaine.

Onderstaand bericht werd door de snarenplukker wereldkundig gemaakt:

Link:

Gary Holt Instagram