Woodtemple – Forgotten Pride

Woodtemple – Forgotten Pride
Sacrilege Records, 2014

Woodtemple is een beetje een moelijk geval. Of juist niet, ’t is maar hoe je het bekijkt. Al jaren krijgt de eenmansband maar één kritiek over zich heen: Woodtemple is een regelrechte Graveland-kloon. Inclusief donkerbruine ideeën. En wat doet eenzat Aramath om die kritiek te kenteren? Hij haalt doodleuk Rob Darken van, jawel, Graveland binnen als bassist. Ongetwijfeld gaat hiermee een droom in vervulling, maar het nut ontgaat mij toch wel een beetje.

Dit gezegd zijnde staat Forgotten Pride weer bol van de pagan blackmetal in de stijl van Graveland. Het enige wat Woodtemple van zijn grote voorbeeld onderscheidt zijn de zang en de drums. De zang sneert overtuigender en agressiever en de drums klinken (in tegenstelling tot Graveland) wél strak. Voor de rest krijg je exact wat je ervan zou verwachten: epische blackmetal gegarneerd met akoestische elementen. Bijzonder verfrissend in de eerste helft van de jaren negentig, maar anno 2015 zo uitgewoond als een berucht krakerspand.

Ik kan dan ook niets anders dan Forgotten Pride indelen in de categorie “hebben-we-eerder-en-beter-of-ronduit-te-vaak-gehoord”.

Tracklisting:Woodtemple - Forgotten Pride

  1. Intro
  2. Forgotten Pride
  3. Sign of the Sun
  4. So Far Away
  5. Eternal Silence
  6. Outro

Line-up:

  • Aramath – Zang, gitaar, basgitaar, toetsen
  • Rob Darken – Basgitaar

Links: