Wömit Angel – Under Sadistic Pressure

Impaled NazareneMotörhead en Carpathian Forest, tieten, geiten en alcohol. Wellicht een wat ongebruikelijk begin, maar mijn collega Bart Al Foet heeft in de grote reviewbijbel de te gebruiken termen voor een review van de band Wömit Angel vastgesteld. Hij deed dit bij Impaling Force Of Satan het laatste album van deze Finnen, uitgebracht in 2017. Dat album maakte destijds een slechts matige indruk.

De Finse black/thrash/punkslopers komen in 2019 met Under Sadistic Pressure aankakken. Op basis van dit werkje moet Antaeus worden toegevoegd aan de lijst met invloeden. Dit album laat een behoorlijke verbetering van de productie horen ten opzichte van eerder werk. Muzikaal is het nog altijd ouderwets headbangen op opgefokte herrie. Het album doet melodieus aan en warmetalinvloeden zijn aanwezig.  De band komt ditmaal met een prima album op de proppen.

Religion Latex Suffocate toont aan dat het recept niet veranderd is, maar het klinkt allemaal een stuk doelmatiger dan het vorige werk. De mix is zoals gezegd duidelijk beter. Het klinkt allemaal een stuk voller en de verwrongen gitaren komen een stuk melodieuzer door. De drums staan vrij dik in de mix en de cymbalen staan niet te hard. De vocalen zijn scherper en minder vermoeid dan op het laatste album. Nu moet je niet meteen denken dat je hier een gladde productie krijgt, het klinkt namelijk nog steeds alsof het live is opgenomen.

De band heeft een paar legerkisten aangetrokken en schopt iedere luisteraar vakkundig op zijn dikke muil. Alles moet kapot. Slaughterburster zet de vernieling voort met lekkere riffs, die dit album domineren. De drummer weet zijn vernielzucht redelijk te doseren. Dit maakt dat dit geen album is dat maar hersenloos doorknalt. Tijdig zijn ook pauzes, vertragingen en rustpunten ingebouwd. Diabolical Aftermateria duurt te lang met een wat saai stuk muziek. De band heeft halverwege de plaat wat moeite om de luisteraar geboeid te houden. Sadocommand eist de aandacht weer op met shreds, melodieuze riffs en een solo. Het titelnummer duurt met 5:32 minuten het langst. Het laat horen dat de band de aandacht langer dan twee minuten kan vasthouden. De melodieuze black metal wordt afgewisseld met headbangpassages voorzien van verwrongen vocalen. De song is atmosferischer en genuanceerder dan de andere tracks.

Deze Finnen brengen met Under Sadistic Pressure een verrassend solide plaat uit. De punk/black/thrash is geenszins vernieuwend, maar klinkt desondanks verfrissend. Beter dan dit klonk Wömit Angel tot nu toe niet. Als je van technische hoogstandjes en geraffineerde muziek houdt dan kan je deze echter overslaan. Dit is muziek voor eenieder die het haar losgooit en de kogelriem omdoet bij het horen van de woorden: ‘tieten, geiten en alcohol’.

Score: 

77/100

Label:

Reaper Metal Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Religion Latex Suffocate
 2. Slaughterburster
 3. Paindomain
 4. Doom To The Known World
 5. Impaled In The Name Of Grotesque Triumph
 6. Diabolical Aftermateria
 7. Sadocommand
 8. Flesh Necrotic Lunacy
 9. Ominous Bloodletting Ritual
 10. Under Sadistic Pressure

Line-up:

 • Atomic Torment – Drums
 • J-Violatör – Gitaar
 • W. Horepreacher – Vocalen, basgitaar

Links: