Wind of the Black Mountains – Summoned by Shadows

Soms dan doe je wel eens iets waarvan je achteraf denkt: ik had het niet moeten doen. Bij het Amerikaanse Wind of the Black Mountains kwam waarschuwing één bij de oubollige bandnaam. Waarschuwing twee was de uitgekauwde albumtitel. Een bezoekje aan Metal Archives bracht waarschuwing drie, want de foto bij de band was in 1992 al een facepalm waard. Maar goed, het label van de band is Moribund en dat heeft Judas Iscariot onder zijn hoede gehad dus ik heb mijn naam bij het vakje ‘stuur maar door’ gezet in ons excel sheet met beschikbare albums.

Ik kreeg naast het album, Summoned by Shadows is officieel een compilatie en geen nieuw werkje, ook een soort van flyer met info over de band en het werd er niet beter op. Cliché na cliché: het logo, de albumcover, de ‘verplichte kost voor fans van Judas Iscariot‘-onzin, één van de vijf founding members van US Black Metal en met nog nooit eerder uitgebrachte bonusnummers. Had dat laatste maar zo gelaten. Nee, even serieus, dit is echt verschrikkelijk. Als dit nou op 1 april wordt uitgegeven, dan lachen we er allemaal smakelijk om en zeggen we: ‘Ha, trapten we er bijna in Moribund!’. Maar dit is een serieuze release en ik weet echt niks positiefs te vinden. Het Engelse woord ‘cringeworthy’ zou een goede samenvatting zijn van dit misbaksel.

Ik zou zeggen: luister dit nummer en als je hier wat mee kunt, dan zou je er misschien wat aan vinden. Bovenstaande song is echter verre van representatief voor het album, want er worden allerlei stijlen door elkaar gegooid. Ruis met keyboards, echoputscreams, er zijn nummers die alleen bestaan uit gegrom en onverstaanbare woorden en ik weet vrij zeker dat één nummer gewoon een grote pan met erwtensoep is die staat te pruttelen. Dit album is door Tchort ingespeeld en wordt veertien jaar na zijn dood toch nog uitgebracht. Ik hoop voor de beste man dat hij het niet meekrijgt daar beneden.

Label:
Moribund Records, 2020

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Rise from Embers
 3. Summoned by Shadows
 4. Bring Forth Demonic Torture
 5. Midtro
 6. Bleed for Thy Sins
 7. Outro
 8. Tchort Back Masking 1
 9. Mistress of Deception (O.B.I.T.C.)
 10. Tchort Back Masking 2
 11. Forcefed Intro
 12. Force Fed into Blasphemy Pt.2
 13. Tchort Back Masking 3
 14. Beautiful Sorrow (Alt. Mix)
 15. Thou Shall Not Mourn part.2 (Alt. Mix)
 16. Hail Sathanas (Beherit cover)
 17. Force Fed into Blasphemy (Alt. Mix)
 18. The Rite of Darkness (Bathory cover)
 19. Intro – Wind of the Black Mountains
 20. The Shadow (Hill of the Horned Goat)
 21. The Rite of Darkness (Bathory cover)
 22. Thou Shall Not Mourn Part 2
 23. Outro
 24. Ssenkrad Fo Etir Eht

Line-up:

 • Tchort – Alles

Links: