Willie Darktrousers & De Splinters – Glibberburen

Schaam op mij, schaam op mij. Waarom heb ik deze laten liggen? Niet enkel deze heruitgave liet ik liggen ook de oorspronkelijke uitgave via Tartarus Records liet ik argeloos liggen. Tijd om het één en ander recht te zetten!

Het onweerde en de regenboog stond aan de hemel toen Willie Darktrousers geboren werd. De vroege lente, gele anjelieren langs de kant van een doodlopende weg, een potvis, de hondsdolle melkman en blauwe gehakt van de slager. Met een gitaar van de zolder zingt hij onheilsfolk en rammelpop.


En of het de moeite is. Feestliederen die worden vertolkt met een vocale autotune-lunapark productie, inclusief hypnose en narcose. En niet zomaar kermisliederen: er worden darmen gevlochten, kermisdirecteurs in elkaar geslagen, rechters te koop gezet … Met souvenirs aan het FriesBaldrs Draumar en het funeralfolkgezelschap Silvester Anfang dreunt Glibberburen heerlijk door, dansbaar en tegelijkertijd subtiel demonen oproepend in deze doldwaze seance met subliminale boodschappen die synth-on-ethisch overdekt worden in een Fear Falls Burning mastering.

En ja, ik moet er bij vermelden dat de cadansen dik in de noise gezet worden met Godfleshachtige industrialstijlelementen, die niet weinig een affiniteit met bruine (Lugubrum) black metal laten horen. Ik moet het vermelden, ook al zou het menig lezen kunnen afschrikken. Niet doen, echt, niet bang zijn. Dit Blut Aus Nord met Kanye West op de kermis is heerlijk. I’m lovin’ it!

Score:

85/100

Label:

Babylon Doom Cult, 2018

Tracklist:

  1. Snertmormel
  2. Draaimolens
  3. Biebelebons
  4. Poeier
  5. De 8ste Zonde
  6. Kwelspelletjes
  7. Zeepsopland / Wip Wap
  8. Glibberburen

Line-up:

  • Willie Darktrousers
  • De Splinters

Links: