Whorion – The Reign of the 7th Sector

Whorion – The Reign of the 7th Sector
Inverse Records, 2015

Whorion komt uit Finland en komt na een EP’tje op de proppen met een heel behoorlijk debuut. Wat heet, de deathmetal van dit vijftal maakt meer dan een beetje indruk. Maar is dat genoeg?

Geheel in de stijl van Fleshgod Apocalyspe vuurt men in een dik half uur acht knallers van formaat af. De technische deathmetal van Whorion is net als bij hun Italiaanse tegenhangers ook nog eens voorzien van de nodige symfonische klanken waardoor de epiekmeter nagenoeg de hele rit in het rood staat. Ook namen als Behemoth, Origin en (oude) The Faceless duiken op bij beluistering van The Reign of the 7th Sector.

Voor u dolenthousiast naar de platenboer rent, gebiedt de eerlijkheid mij dat ik ook even vertel dat het niveau van genoemde bands nergens gehaald wordt. Daarvoor zijn er te weinig hooks, te weinig pakkende melodieën en zijn de songs simpelweg niet sterk genoeg. Beschamend is het niet, maar de band had wat langer aan de schrijftafel mogen zitten.

Wie weet doet de band er wat mee, en voor je het weet zou er zomaar eens een topplaat uit de koker van de Finnen kunnen komen. Tot die tijd moeten we het doen met The Reign of the 7th Sector; een plaat die wel potentieel laat horen, maar nog niet de kwaliteit heeft om onbetwistbaar de troon op te eisen

Tracklisting:Whorion - The Reign of the 7th Sector

 1. Flesh Of Gods
 2. When The Moon Bled
 3. Awakening
 4. Blood Of The Weak
 5. Forbidden Light
 6. Gates Of Time
 7. Immaculate
 8. Arrival Of Coloss

Line-up:

 • Ari Nieminen – Zang
 • Ep MKN – Zang, gitaar
 • Dorian Logue – Basgitaar
 • Heikki Saari – Drums
 • Antti Lauri – Gitaar

Links: