Whoredom Rife – Dommedagskvad

We gaan nog even door met het binnenhalen van de betere releases van 2017 die niet achterwege mogen blijven. Terratur Possessions doet weinig promotie, dus jullie mogen al blij zijn dat we naast de karrenvracht aangeleverde promo’s ook nog op zoek gaan naar wat lekkers dat buiten schot blijft/willen blijven. Whoredom Rife is zo een item. Dat weet je ongeveer meteen bij het aanschouwen van de hoes die meester Jose Gabriel Alegría Sabogal afleverde.

Whoredom Rife is een gevalletje nostalgie, nostalgie voor snelle Noorse melo/symfo-black uit de tweede helft van de jaren negentig. Je weet wel, voor bands als Satyricon die het nodig achtten om plots heavy riffs en catchy meezingers te gaan spelen. Fenomenaal lekkere Noorse riffs en melodisch gitaarwerk dat doet denken aan Ofermod, Ondskapt, Celestial Bloodshed … zowel Noors als Fins dus. Er gaan trouwens geruchten rond dat hier ex-Keep Of Kalessin aan het werk zijn. Dat zou zo maar eens kunnen.

Een beestig plaatje, dit Dommedagskvad, dat uitblinkt in consequentie. Geen ultracomplexe toestanden, gewoon oerdegelijke Noorse jaren negentig black met Zweedse melodische invloeden en wat symfonische smaakmakers. Beuken dat hoofd en slachten dat lam! Op Throne Fest 2018!!

Score:

85/100

Label:

Terratur Possessions, 2017
Tracklisting:

  1. Intro (Bells of Doom)
  2. Beyond the Skies of God
  3. Cursing the Storm to Come
  4. Spir
  5. Svik
  6. Winged Assassin
  7. Pilgrim

Line-up:

  • V. Einride – Instrumenten
  • K.R – Keel

Links: