Whipstriker – Seven Inches of Hell

Dus, Whipstriker. De Braziliaanse band staat er in de underground om bekend redelijke punky speed/black te maken. Eigenlijk is de band gewoon een slap aftreksel van het oude werk van Midnight. Lekker primitief dus en daar is tegenwoordig behoorlijk vaak een gebrek aan. Nu krijgen we Seven Inches of Hell voorgeschoteld, een heruitgave van een compilatie met dezelfde naam. Relevant? Nee, waarschijnlijk heb ik dit jaar niets gehoord dat minder relevant is. Maakt dat uit? Op zich niet, want primitieve meuk als hetgeen Whipstriker maakt, moeten we uiteraard aanmoedigen. Probleem is de remastering van deze compilatie.

Want wat is hier het geval? Dit betreft een heruitgave, waarvan de nieuwe mix te abominabel is voor woorden en ik hier dus eigenlijk  met de vraag zit waarom de band dit heeft uitgebracht. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, dit soort muziek lijdt namelijk wel vaker aan een ondermaatse productie. Tot het moment dat de eerste basdrum te horen is en blijkt dat er simpelweg een defect in de apparatuur van de band zit. Het gekraak bij iedere aanslag op de basdrum is bijzonder storend en maakt de compilatie eigenlijk onluisterbaar.

Zonde, want dat mankement maakt een compilatie met verder prima nummers onluisterbaar. Cover van Venom is aanwezig in de vorm van Stand Up and Be Counted en daarmee wordt ook gelijk getoond waar Whipstriker de mosterd haalt. Niet dat het uitmaakt, want uiteindelijk zou ik alleen maar adviseren deze compilatie over te slaan. Het defect in de mix maakt het een onprettige luisterervaring, die alleen door de diehards doorstaan hoeft te worden.

 

fr087lp-whipstrikerLabel:

Dying Victims Productions, 2016

Tracklisting:

 1. Hell Fire, Hell Fire
 2. Cruel Savagery
 3. Black Rose Killz
 4. Viver e Morrer No Subterraneo
 5. Queen of the Iron Whip
 6. Denied Messiah
 7. Seeds of Torments
 8. Born to Spread the Mayhemic Loudness
 9. Start the Warcollapse
 10. Stand Up and Be Counted (Venom cover)
 11. Burned Alive
 12. Worshippers of Death
 13. Bombstorm
 14. Outlaw Rules
 15. The Excess
 16. Loudman
 17. Dead On Arrival
 18. Cop’s Victim
 19. No Surrender, No Surrender
 20. Dead Future
 21. Fast Rape Before the War
 22. Skill to Destroy
 23. Never Leave This War
 24. Ripping Corpses In the Way
 25. Sweet Torment
 26. Anguish of War

Line-up:

 • Whipstriker – Bas, Vocalen
 • Skullkrusher – Drums
 • Witchcaptor – Gitaar

Links:

Geef een reactie