Weh – Folkloren

Weh – Folkloren
Soulseller Records, 2013

Weh blijft hier een vreemde eend in de bijt. Een band die een plaats ergens in het midden heeft verdiend en op veel verschillende sites besproken kan worden. Erik Evju brengt ondertussen met Folkloren zijn tweede officiële album uit en blijft op het pad wat hij al sinds zijn demo’s volgt.

Eenieder die al eens eerder wat van deze band heeft opgezocht weet dus dat we het hier over akoestische neo-folk met een donkere rand hebben. Waar het vorige album En Natt Kom Doed voornamelijk de dood als thema had is deze rasoptimist voor dit album overgeschakeld naar de Noorse folklore, waar de titel al subtiel naar verwijst. Stilistisch horen we geen wijzigingen, je hoort nog steeds de warme, donkere stem van de man die zich begeleidt op akoestische gitaar en je hiermee in vervoering probeert te brengen.

Ik blijf liefhebber van dit soort muziek en van Weh in het bijzonder, al moet ik wel zeggen dat het effect mij op deze plaat net wat minder weet te raken dan op zijn voorganger en de zeer sterke demo’s. Waar dit precies door komt valt de vinger moeilijk op te leggen, misschien doordat ik het kunstje eerder heb gehoord. Vanwege het zeer afwijkende karakter van de muziek krijgt deze plaat geen score.

Weh folkloren
Tracklisting:

  1. Alle Mørkets Makter
  2. Dypt Går Det Siste Sår
  3. Every Leaf And Branch Will Tremble
  4. Long Days Of Winter
  5. Let The Night Cover Me
  6. Runer Og Alvekors
  7. With Omens Of Sorrow
  8. Solnedgangen

Line-up:

  • Erik Evju – Alles

Links: