Warchitect – A Sea of Red

Warchitect – A Sea of Red
Eigen Beheer – 2004

Een stukje Nederlandse kwaliteit deze keer. Deze band bestaat uit onder andere ex – Passion en ex – Judgement Day leden. In 2002 heeft dit Warchitect hun debuut Mind uitgebracht.Lees de recensie hier. Dit debuut is mij helaas onbekend, maar na een aantal grondige luisterbeurten van A Sea of Red wil ik toch zeker ook eens op zoek gaan naar het debuut van deze band. Men laat heerlijke complexe en progressieve death metal horen, die het best met de latere Death is te vergelijken.

warchitect big

Bands als deze doen je meteen ook weer realiseren waarom de gitaarhals nou zo lang is. De gitaristen van Warchitect benutten hun jankhout dan ook van boven naar beneden. Heerlijk gitaarwerk maakt dit plaatje dus ook zeer geschikt voor de gitaarfreaks onder ons. De zang is weer een verhaal apart. Enerzijds heb je Frankie Ruisch die met zijn ruige, Phil Anselmo achtige gebrul perfect aansluit op de muziek. En anderzijds heb je Michael Schoemaker die af en toe bijvalt met cleane vocalen. En juist dat aspect mag wat mij betreft nog meer worden uitgebuit. Het voegt namelijk net een extra dimensie aan de muziek toe die veel bands juist missen.

Toch bekruipt me ook een negatief gevoel als ik deze klasseplaat beluister. Er word door de platenmaatschappijen enorm veel ondermaatse troep uitgebracht, waarom word een plaat als deze dan onder eigen beheer uitgebracht? Warchitect is wat mij betreft een band die het zeker verdient dat een volgend werkstuk bij een fatsoenlijk label word uitgebracht!!

Tracklist :

 1. Intro
 2. Fortress Stalingrad
 3. The Evil Is That Evil Does
 4. To Go, Went, Gone
 5. A Sea of Red
 6. Misery
 7. Amusing Self Abuse
 8. Reality
 9. Shadow Eater
 10. A Distant Memory
 11. History Repeats Evermore

Line – Up :

 • Frankie Ruisch – Vocals
 • Michael Schoemaker – Electric and Acoustic Guitar, Clean and Backing Vocals
 • Ingmar Otter – Guitar
 • Arjen de Boer – Bass
 • Nolo – Drums

Links

Warchitect