War Curse – Eradication

Bay Area thrash uit Ohio. Eradication is schijnbaar de tweede langspeler van de band War Curse. Invloeden van Testament, Exodus en Kreator zijn overduidelijk aanwezig op dit album en knallen zo’n drie kwartier lang je oren binnen.

Ik zal beginnen met de minpunten van Eradication. Mijn grootste probleem is dat ik na afloop van dit album de nummers die ik beluisterd heb niet meer kan onderscheiden. Er is geen enkel nummer dat boven het maaiveld uitsteekt en dat komt voornamelijk door de strakke productie. Ik heb het gevoel dat alle nummers op hetzelfde tempo gespeeld worden en volgens exact dezelfde songopbouw. Intro, couplet, refrein, couplet, solo, refrein en het volgende nummer.

Het goede aan Eradication is dat de nummers wel beuken als een malle. Goede riffs, smerige shreds en fijne melodieën. De zang is erg schreeuwerig en ietwat eentonig daardoor. Resultaat is een agressief beukende thrashplaat zonder uitschieters. Het helpt de band ook niet bepaald dat er in 2019 al albums als die van Omicida uit zijn gekomen die hetzelfde concept gebruiken, maar een betere uitvoering hebben. War Curse heeft potentie en laat dat op Eradicator ook zeker horen. Nu nog iets meer diversiteit aanbrengen en de band zal hoge ogen scoren.

Score:

60/100

Label:

Svart Records, 2019

Tracklisting:

 1. Asylum (feat. Glen Alvelais)
 2. Sands of Fate
 3. Possession
 4. Serpent (feat. Kragen Lum)
 5. Iron Veil
 6. Eradication
 7. Deadly Silence (feat. Kyle Thomas)
 8. Polluted Minds

Line-Up:

 • Blaine Gordon – Zang
 • Justin Roth – Gitaar
 • Joshua Murphy – Gitaar
 • James Goetz – Drums
 • Jason Vie Brooks – Bas

Links: