Omicida – Defrauded Reign

Holy Moly, wat is het debuutalbum van de Engelse band Omicia, Defrauded Reign getiteld, een lekker schijfje! Fijne thrash die bij vlagen naar death neigt. Dat is ook niet zo vreemd als je weet dat de band bestaat uit leden die je ook zou kunnen kennen van White Wizzard en Benediction. Beïnvloed door bands als Slayer, Testament, Kreator, Overkill, Coroner en Exodus hoef je geen vernieuwend geluid te verwachten. De kwaliteit van het geleverde werk is echter wel erg hoogstaand en kan zich meten met het betere werk van de genoemde bands.

Het is lastig om de hoogtepunten van dit album uit te lichten aangezien het niveau simpelweg ontzettend hoog ligt. Defrauded Reign is een heel dik half uur thrash zoals thrash hoort te klinken: rauw, opzwepend en snel. Dit alles is voorzien van een voortreffelijke productie en is gemixt en gemasterd door Ralph Patlan (o.a. Megadeth en White Wizzard).

Drums die bij vlagen als blastbeats klinken… Een gitaar die meeslepende riffs afvuurt… Een tweede gitaar die flitsende solo’s weet te produceren… En dan zijn al deze ingrediënten bijna perfect samengevoegd waarbij de rauwe stem van Giovanni Barbieri de glazuur op de taart is die het tot een glad geheel maakt. Omicida scheidt de jongens van de mannen met dit album dat volgens mij hoge ogen gaat gooien in de jaarlijsten. Defrauded Reign is nergens vernieuwend, maar gewoon goed!

Score:

95/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Hostage In The Pit
 2. Violent Resolution
 3. Omicida
 4. Protect And Serve
 5. Divine Uncertainty
 6. State Of Terror
 7. Burn The Cross
 8. Sentenced
 9. The Supremacist
 10. Unborn
 11. Dead Eyes See No Evil

Line-up:

 • Giovanni Barbieri – Zang
 • Will Wallner – Gitaar
 • Dan Baune – Gitaar
 • Daniel Bate – Basgitaar
 • Giovanni Durst – Drums

Links: