Waking Dream – Peculiarities of Evolution!!!

Een albumhoes met een gitaarspelende kip. Heeft een mens meer nodig? Walking Dream is een Russische rock ‘n rollband uit het jaar 2012. Peculiarities of Evolution!!! is het zesde album. De band omschrijft de muziek zelf als heavy metal, punk, rock’n’roll met elementen van ska, pop en disco. Het doet me denken aan Bazooka, maar dan minder goed.

Op zich sta je tien punten voor als je albumhoes een gitaarspelende kip bevat. Het enige punt is dat je dan wel een beetje fatsoenlijk moet spelen en zingen om een voldoende te krijgen. Deze band zit daar een beetje tegenaan te hikken. Muzikaal gebeurt er vrij weinig en de rockmix met harde drum en vocalen laat weinig over van de zwakke riffs en keyboardflarden. De verschillende invalshoeken zijn in essentie aanwezig, maar het is zo vlak en slap uitgevoerd dat het eerder een verzameling schoolliedjes lijkt. De productie van de zang verdient verbetering. Ook de zanglijnen zijn niet overal even lekker zuiver. Misschien toch eens een zanglesje meepakken? Ook de teksten lopen niet helemaal lekker over de muziek, met name op het titelnummer. Het Russische accentje is wel lachen trouwens, maar daar moet je ook maar net op kicken.

Samenvatting: zwak, brak, kak. Dit had de oefenruimte niet hoeven verlaten. Of misschien wel. Misschien gewoon op een klein lokaal podium, als achtergrondbandje ofzo. Leuk als je uit hetzelfde stadje komt, maar voor iedereen daarbuiten niet boeiend.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. A Hit Song
  2. Broken Heart
  3. Gift Frenzy
  4. Peculiarities of Evolution

Line-up:

  • Olga Karbusheva – Vocalen
  • Aleksandr Kislyakov – Accordeon, vocalen
  • Aleksandr Imaykin – Gitaar, basgitaar, keyboard, drums
  • Mikhail Romanov – Gitaar
  • Inna Hinkiladze – Viool op eerste liedje

Links: