Vokodlok – Oracle’s Fury

Een weerwolf of beter in het Slavisch, Vukodlak, is de inspiratie voor de bandnaam van de twee Roemenen die samen Vokodlok vormen. In 2003 kwam het laatste album, Mass Murder Genesis, uit en daarna werd het heel erg stil. De heren klooiden nog wat aan tot in 2008 de stekker eruit werd getrokken. Nu, met Oracle’s Fury, lijkt er opnieuw stroom te lopen door de heren Urmuz en Ghiaur.

Vanuit Roemenië komt naar mijn bescheiden mening toch niet heel frequent een release naar ons toe. Iets meer dan een jaar geleden besprak ik nog wel twee platen van Ordinul Negru, maar veel soeps bleek dat toch niet te zijn. Benieuwd hoe deze release uitpakt. Op Oracle’s Fury staan vijf eigen nummers en een Dies Irae-cover. De muziek die deze beide heren maken is een mid-tempo blackmetalvariant die vooral een Griekse vibe meekrijgt. Deze plaat overstijgt in zijn geheel wel de middelmaat maar mist vaak wat spanning, brutaliteit en agressie. Dit ligt vooral aan de te brave en bij wijlen toch te scherpe productie. De uitvoering is zo nu en dan ook wat te hoekig.

Doorheen de plaat die amper 23 minuten duurt, komen we hier en daar wel goede ideeën tegen. Neem nu de openingsriff van The Myths die onheilspellend en erg dreigend is. Ook de priemende solo in dit nummer wordt meer dan netjes uitgevoerd. Vanaf Alive lijkt alles allemaal een beetje op elkaar. Niet dat het vervelend wordt. Het beste nummer en dan veelal door het melodische tokkelriffje, is O.F. Hoge snelheden worden door Vokodlok niet als prioritair aangezien. Nochtans doen de heren hun duit wel in het zakje door middel van The Weak. I Build The Symmetry Of Chaos is een goed gekozen cover.

De conclusie is er dan ook één van net niet maar ik moet wel zeggen: er zit potentie in.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. The Myths
  2. Alive
  3. In The Mind
  4. O.F.
  5. The Weak
  6. I Build The Symmetry Of Chaos (Dies Irae Cover)

Line-up:

  • Urmuz – Vocalen
  • Ghiaur – Alle instrumenten

Links: