Void King – Barren Dominion

Off the Record is een bescheiden Nederlands platenlabel, met zelfs nog een eigen platenzaak in het hart van Kampen. Drie jaar geleden bracht dit label al het debuutalbum There is Nothing uit van het uit Indianapolis afkomstige Void King. Dat is kennelijk goed bevallen, want inmiddels is het tweede album Barren Dominion ook via dit label verkrijgbaar.

Waar op het debuutalbum de stoner elementen en snellere stukken de boventoon voeren ten opzichte van het zelfbenoemde doom ‘n roll, is er op dit album toch een stuk meer sprake van doom. Zo blijft het tempo, met uitzondering van Of Whip and Steed, tamelijk laag en is er tevens een hoofdrol voor de zang van Jason Kindred. Waar hij het op het eerste album wat rauwer en schreeuwender te horen is, hetgeen ook met het wat hogere tempo te maken heeft, komt zijn volle, krachtige en donkere stem nu heel goed uit de verf. Void King brengt nu doom met een soort van Southern grooverock er in vermengd. Dat maakt Barren Dominion tot een interessante plaat, het is zeg maar een soort van a-typische doom.

Dit album zal vermoedelijk meerdere luisterbeurten nodig hebben, voordat het kwartje gaat vallen, maar dan heb je wel wat!

Score:

83/100

Label:

Off The Record

Tracklisting:

 1. A Lucid Omega
 2. Leftover Savages
 3. Burnt at Both Ends
 4. Of Whip and Steed
 5. Temples Made of Bone
 6. Learning From the Ashes
 7. Crippled Chameleon
 8. The Longest Winter

Line-up:

 • Jason Kindred – Zang
 • Tommy Miller – Gitaar
 • Chris Carroll – Bas
 • Derek Felix – Drums

Links: