Voice Of Ruin – Purge And Purify

Vaste klanten op onze redactie, deze Zwitsers, en zowel hun demo als hun debuut weekten enig enthousiasme los.  Gek genoeg is dat nu net het probleem met hun tweede album.

Om goed te zijn, had dit album meer dan enig enthousiasme moeten losweken. Met een torpedo van een opener zag het er even naar uit dat hen dat ging lukken. Een granietvretende grooveriff doorboort met een roestvrije, priemende lead… Verkocht! Er volgen nog meer van deze zwengelende thrashcoreriffs, en een parelende Gothenburgriff hebben ze ook in de vingers. Die tickets voor een plek op de tourbus bij The Haunted hebben ze verdiend, want live deert het niet dat de follow-up hapert. Ontzenuwde ragstukken, gemakzuchtige basdrumhangers, futloze melodie… Waar kunnen we die inruilen?

Klasseflitsen waarbij frisse, harmonieuze impulsen door de slagkrachtige ritmepartij slalommen bevestigen dat ze de stijl uitstekend aanvoelen. De gespierde scream- en gruntsneren passen zich aan de toonhoogte van elke passage aan en het drumwerk schakelt vernuftig over naar de gewenste dynamiek. Er moet alleen consistentie komen, willen ze de mensheid echt laaiend enthousiast krijgen voor hun pittige pot post-thrash.

Score:

76/100

Label:

Tenacity Music, 2017


Tracklisting:

 1. Disgust
 2. Horns
 3. Blood Of Religions
 4. Snakes In My Head
 5. All Hail The King
 6. I Confess
 7. Voices From The Ruins
 8. Animal Kingdom
 9. Time For Revenge
 10. Piracy

Line-up:

 • Nicolas Haerri – Gitaar
 • Darryl Ducret – Gitaar
 • Erwin Bertschi – Basgitaar
 • Dario Biner – Drums
 • Randy Schaller – Vocalen

Links: