Vleddermos – Worshippers Of The Unholy Gather Under The Full Moon

Een plaatje uit 2018, soms blijven ze even liggen op de redactionele stapel. Hoe dan ook, hij viel uw redacteur van dienst recentelijk pas op, vanwege de benaming black horror metal. Van Nederlandse bodem. Toch maar een paar luisterbeurten aan wagen dan.

De eerste tientallen seconden zijn nog dragelijk te noemen. Maar verdorie mensen, wat een onzin krijgen we hier verder over ons uitgestort. Het betreft hier occulte keys, geluid dat een drumstel voorstelt, en vocalen die klinken als je shagrokende oma op crack. De gitaar is vrijwel onherkenbaar in de mix. De keyboardeentonigheid doet denken aan de Addams Family. In die zin is de term ‘horror’ niet uit de lucht gegrepen. Spookhuismuziek inderdaad. De inspiratie komt van retro horrorfilms. Dit is vooral horror noise. Maar mensen, mensen, zelfs Stalaggh is hier muziek bij. Het is ontzettend amateuristisch uitgevoerd. Vocaal is het puberaal, de keys zijn eentonig en simpel, de drums slordig. Het is in principe weinig anders dan een blastbeat met horrorkeyboards eronder. Luister bijvoorbeeld Bells of the Demon Gate. Volgens sommige lieden moet je dit duiden als experimentele muziek. Ik wed dat ik betere experimentele muziek maak door met mijn blote reet op een keyboard te gaan zitten, met mijn ogen dicht op een drumstel knuppelend, terwijl een zieke panda met bronchitis in de microfoon hijgt. Men zegt als inspiratiebron bands als Sarcophago te hebben. Knap als je dat hieruit kan halen. Niets mis met een portie lekkere stofzuigermetal, maar deze stofzuiger is stuk.

Ik heb een vrijblijvend advies aan de ziel die dit heeft opgenomen: leer een instrument bespelen, dat kan heel leuk zijn. De structuren, instrumentbeheersing, sfeer, melodie, vocalen, en productie laten allemaal te wensen over. Jammer, want het concept is best goed bedacht. Graag blijven oefenen dus. Wel een goede cover trouwens. Twintig punten daarvoor.

Score: 

35/100

Label:

Tribulacion Productions, 2018

Tracklisting:

  1. A Malign Entity Possesses Me Eternally
  2. Bells Of The Demon Gate
  3. Darkness Comes Over The Transylvanian Hills
  4. A Soul Forever Lost To The Dark
  5. Worshippers Of The Unholy Gather Under The Full Moon
  6. Into The Stormy Night

Line -Up:

  • H.O.E.N.
  • J.M.K.P.

Links: