Visigoth – Bells of Awakening

Visigoth uit de Verenigde Staten is de studio ingedoken voor een mini-EP. Twee nummers die nog geen tien minuten klokken. Omdat het vorige album Conqueror’s Oath niet door ons is gereviewd had Zware Metalen een soort ereschuld om deze EP te reviewen. Hij is overigens al een maandje uit. Het debuutalbum The Revenant King werd door OZZWorks in 2015 terecht positief beoordeeld.

Een combinatie van power- en heavy metal kenmerkt het geluid van Visigoth. Het geluid dat op het laatste album werd neergezet, is weinig veranderd op deze EP. Een dikke gitaarlijn met sterke vocalen die serieus blijven. Dit is geen ponyparkpowermetal, dit is volwassen metal. ‘Ouwe lullen muziek’ zouden sommige mensen zeggen. De drums ademen metal, typisch het geluid dat je bij Metal Blade tegenkomt.

Fireseeker start met een inleidende solo waarbij verschillende technieken worden geëxploreerd. Wat volgt zijn sterke vocalen die perfect in de mix staan. Een Dissection-riff zorgt voor de verbinding naar het refrein dat in samenzang wordt gezongen. Het gitaarwerk van de heren is sterk, en vult elkaar uitstekend aan. Abysswalker start op een wijze zoals we die tegenkomen bij Manowar. Het refrein gaat terug naar de heavy metal, waarna de coupletten, die meer weghebben van power metal, weer terugkomen. Een en ander wordt afgewisseld tot het einde.

Visigoth is absoluut niet alleen voor powermetalliefhebbers. Het is een ondergewaardeerde band binnen de metalwereld. Ondanks het feit dat de EP maar tien minuten duurt maakt Visigoth hier een duidelijk statement. Hier wordt goed werk geleverd. Deze band maakt metal, en dat doen deze heren goed!

Label:

Metal Blade Records, 2019

Tracklisting:

  1. Fireseeker
  2. Abysswalker

Line-Up:

  • Jamison Palmer – Gitaar
  • Leeland Campana – Gitaar
  • Jake Rogers – Vocalen
  • Matt Brotherton – Basgitaar
  • Mikey T. – Drum

Links: