Vingulmork – Avgrunn

Uit Noorwegen is Vingulmork nedergedaald om black metal naar de huiskamer van ‘de mensen’ toe te brengen. De mannen van Vingulmork doen er weinig aan om hun afkomst uit het Hoge Noorden te verbloemen. Degelijke Scandinavische duisternis met een thrashy karakter is te horen op deze EP. Als iemand had gezegd: ‘Finland’, dan was dat best geloofwaardig geweest overigens. Na een paar EP’s werd in 2015 het eerste album uitgebracht. Chiaroscuro, zoals het heette, kon rekenen op redelijk positieve recensies. De instrumentatie en zang doen vrij rauw aan, de productie is van degelijke kwaliteit.

Overstuurde vocalen, punky drums zonder duidelijke nabewerking en melodieus gitaarwerk op YtterstEternally Shallow, Eternally Keep valt op door het aparte, interessante gitaarwerk. De band weet een goede dynamiek aan te brengen in de nummers. Land of Nothing zet melodieus in om over te gaan in typische Noorse razernij. Het is thrashen voor en achter met melo-punky riffs. Døderlein zet de lijn voort. Een rustige intro met blastbeats daaropvolgend. Niet het meest indrukwekkende nummer van de EP, maar het mag gerust onderhoudend worden genoemd. De overgang is wat gekunsteld, maar Vingulmork weet uiteindelijk wel impact te maken.

Kon je recentelijk nog genieten van Thonian Horde, of bands als Destroyer 666? Dit is wel aardig vergelijkbaar. Zij het dat het net een stukje kouder en Noorser is. Een ok EP waar best een luisterbeurt aan gewijd mag worden. De kans is klein dat je het er morgen nog over hebt.

Label:

Crime Records, 2019

Tracklisting:

1. Ytterst
2. Eternally Swallow, Eternally Keep
3. Land of Nothing
4. Døderlein

Line-Up:

  • Simen Kandola – Drums
  • Martin Kandola – Gitaar
  • Martin Storm-Olsen – Basgitaar
  • Jostein Stensrud Køhn – Stem

Links: