Venomous Skeleton – Drowning In Circles

Nadat in 2016 de debuut EP Arcane Chants Of Death uitkwam, deed dit Israëlische trio er maar liefst vier jaar over om met een opvolger te komen. Geen van de nummers van de EP heeft Drowning In Circles gehaald. Is het het wachten waard geweest?

Die vraag valt uiteen in twee antwoorden. Als je naar het materiaal luistert dat ons wordt voorgeschoteld wel. De composities zijn stuk voor stuk onderhoudend en bevatten veel afwisseling. De death metal wordt niet volgens een standaard couplet-refrein structuur gebracht en dat gebeurt zonder dat er van-de-hak-op-de-tak riffs worden afgevuurd. Sterker nog, er lijkt over de overgangen nagedacht te zijn en de nummers zitten derhalve goed in elkaar. Voor een trio klinkt het geluid zelfs lekker vol.

Waar het aan schort op Drowning In Circles is het geluid. Dit klinkt erg dof. Het is alsof Venomous Skeleton een naburige woestijn in is getrokken om dit album op te nemen en alle versterkers en microfoons net onder een zandstorm hebben geleden. Het zorgt ervoor dat de verveling wat toeslaat tegen het eind van dit album en dat is een vreemde gewaarwording na ruim 35 minuten.

Metalbands zijn in het Midden-Oosten dun gezaaid en deathmetalbands al helemaal. Venomous Skeleton laat hier een kans liggen zich te onderscheiden, want met een dermate slechte productie, of die nu bewust zo is gekozen of niet, stijgt ze niet boven de middelmaat van het gros van de undergroundreleases uit. En dat is jammer, want kwalitatief is de muziek dik in orde. Kan je daar doorheen luisteren, dan verdient het aanbeveling dit eens uit te proberen.

Score:

70/100

Label:

Everlasting Spew Records, 2020

Tracklisting:

 1. Dawn Of The Beholders
 2. Divine Realm Of Existence
 3. Tomb Of The Restless Soul
 4. Alevas San Tatianas Aleli
 5. Chalice To The Other World
 6. Taste The Celestial Blood
 7. Curse Of The Moon
 8. Hallucinogenic Sulfuric Mantra
 9. Drowning In Circles

Line-up:

 • Nir Doliner – Vocalen, gitaar
 • Chen Dahan – Basgitaar
 • Davidov – Drums

Links: