Veil of Mist – Disenchantment

Twaalf jaar geleden werd het Franse Veil of Mist gevormd, maar verder dan twee EP’s kwam het toen niet. Tien jaar na de release van die eerste EP is er dan toch uiteindelijk een langspeler en die vond ook zijn weg tot bij ons. De verwachtingen liggen hoog voor dit symfonische gezelschap dat ook een progressieve toets zou geven aan de eigen muziek, ze hebben immers heel wat tijd gehad om na te denken over deze eerste langspeler.

Helemaal teleurgesteld ben ik niet, maar misschien is de vertaling van de titel wel goed om te gebruiken in deze situatie. Deze heren en dame zorgen voor symfonische muziek die een goede drive heeft, maar erg weinig buiten de lijntjes kleurt. Van progressieve elementen is er naar mijn gevoel geen sprake, maar hier en daar durven de gitaarlijnen wel lekker atmosferisch of rustgevend te klinken. Een degelijke productie ook, maar de euro lijkt maar niet te vallen bij deze langdradige nummers.

Fans van atmosferische female fronted gaan hier wel wat mooie momenten in terugvinden, maar misschien moet Veil of Mist toch maar wat werken aan vocale afwisseling en een pittigere verhaallijn. Ik hoop op meer spanning in de toekomst.

acov_tid267353-e1478948062645

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Fané
 2. Scarecrow
 3. Sham Existence
 4. Weight of Regrets
 5. Heiress To Melancholia
 6. Ghosts of Winter
 7. Pretium Doloris
 8. Death In Your Eyes
 9. Shareholder of Your Ruin
 10. I Shall Not Die Alone

Line-up:

 • Jean-Baptiste Frichet – Bas
 • Frédéric Carcelle – Gitaar
 • Amandine Rosselle – Zang
 • Manuel Leroy – Drums
 • Cédric Vassal – Gitaar

Link:

Veil of Mist Facebook

Score: 

70/100

Geef een reactie