Vautour – Vautour

De Vale Gier, herkenbaar aan zijn witte kop en pluimkraag, meet zo’n slordige meter en eet aas in Europa en Azië. Het is ook de naam deze drie Fransozen, herkenbaar aan hun zwart-rood-witte schminkstrepen, die hun debuut-EP aan ons presenteren.

Het is niet geheel duidelijk waarom ze dat deden. Oké, hun drum-‘n-bass is wat vuiler en grover dan gebruikelijk. Maar moet je die daarom naar een metalzine sturen? Om die paar strepen gitaar, waar ze dan nog een dikke laag elektrostatische blubber overheen smeren? Goed dan, die hebben we bij deze gecoverd, je vindt ze terug in Freaks en Rollercoaster .

Wat rest zijn de kortgeknipte, semitrage en tamelijk harde drum-‘n-bassbeats. Die zijn best nog dynamisch en in elke song braken ze een andere, vuile uitlaatpuls uit. Dat injecteren ze met grove synthetische vezels en sobere electroloops en vullen heel sporadisch aan met geborstelde roepzang. Maar toch, vreemde keuze om dit naar ons te sturen, al is jezelf naar een vale gier vernoemen dat natuurlijk ook, dus als dat het concept is, hebben we daar niet van terug.

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

  1. LSD
  2. Kill This Machine
  3. Freaks
  4. Track One
  5. Rollercoaster

Line-up:

  • Tapo
  • Duf
  • D1

Links: