Vassafor – Malediction

Het Nieuw-Zeelandse Vassafor verwar ik steevast met Vasalaeth, ik hoop dat dat bij jullie niet het geval is. Vassafor maakt sinds 1994 lawaai en heeft een pak indrukwekkende releases op zijn naam staan. Mijn favoriet is de split met Temple Nightside, waar frontman VK ook actief in is. Dit is pas de tweede langspeler van Vassafor, de rest zijn EP’s, splits en compilaties. VK is in eigen land een referentie als het aankomt op het masteren en mixen van blackdeath en doet dat vaak voor bands als Witchrist, Temple Nightside, Irkallian Oracle, Diocletian, Paroxsihzem en vele anderen

De sound op Malediction is vrij herkenbaar. Geen absolute en alomtegenwoordige occulte grotsound, Vassafor brengt een schrikwekkende mengeling van aanmodderende oldschoolgitaren die aanmodderen en grommen als de betere wilde varkens. De vocalen worden wel aangepakt met effecten en lijken vanuit een mistige diepte te komen. De drums zijn dan weer blackthrashend fel en direct – behalve dan de bulderende dubbele bassen. Het levert een creepy geheel op dat bij momenten heel erg hard ragt, maar op andere momenten dreunend en slopend je gemoed vernietigt.

Laaggestemde blackdeath met een relatief eigen afstelling die neigt naar Australische occulte doomdeath, goed voor dik 54 minuten oldschool black en death die klinkt alsof ze  door een Oceanische mangelmolen is gehaald. Ferm geslaagde hoes ook, kijk ze zeker eens na.

Score:

80/100

Label:

Debemur Morti, 2017

Tracklisting:

  1. Devourer of a Thousand Worlds
  2. Emergence (of an Unconquerable One)
  3. Elegy of the Accurser
  4. Black Winds Victoryant
  5. Illumination of the Sinister

Line-up:

  • BP – Drums
  • VK – Gitaar, Keel, Bas

Links: