Various Artists – Face Your Underground 20

Face Your Underground 19 herinner ik me vooral nog van de brutale Belgische death metal die de compilatie te bieden had. Filip “RTTC” heeft er opnieuw een slag in geslagen en zet zestien Belgische bands in de schijnwerpers. In tijden van winkelhieren en lokaal shoppen mag de lijn zeker en vast doorgetrokken worden naar lokaal luisteren. We hebben eigen artiesten, die het moeilijk hebben om hun muziek aan de bak te brengen, omwille van de Covid-19-maatregelen. Face (and support) de ondergrond!


Beginnen doen we met een prima meloblacksingle van Lemuria, een band die (voor de Nederlanders geef ik de referenties mee) in de regionen van Dimmu Borgir en Carach Angren te vinden is. Heel fijn om horen. Marche Funèbre is dé doomband bij uitstek tegenwoordig in België, die grossiert in optredens en fans opraapt waar ze bijstaan. Ik snap de muziek niet helemaal, weet de band mij te vertellen, maar anderen gelukkig wel. Moker slaat opnieuw hard terug met het nummer Sentenced To Death For Manslaughter, een beestig lekkere track die ik nog niet eerder hoorde van deze heren. Veelbelovende brutale death met deathcore affiniteit en een soort van Blood Red Throne/Grimfist agressiviteit.

Verder opvallend zijn het blackened post-metal gebeuren van Sons Of A Wanted Man, de primitieve old school black van Ater, de smerige sludge deathgrind weet ik veel wat van Lectamynol (ik blijf het een schitterende bandnaam vinden), het doorbrekende thrashgeval Primal Creation en het lekker technische symfo/melodeathmetal combo Slaughter The Giant. Meer dan genoeg om deze compilatie eens door te nemen dus. Vul hier het formuliertje in en je krijgt hem gratis thuisgestuurd!

Label:

Rotten To The Core, 2020

Tracklisting:

1. Lemuria – A Plague Upon The Land
2. Marche Funèbre – Gone
3. Moker – Sentenced To Death For Manslaughter
4. Hope Erodes – Kriegswaisen
5. Sons Of A Wanted Man – Under A Lightless Sky
6. Ater – d’Oere
7. Lectamynol – My Bitter Cup
8. Left Eye Perspective – Conjura
9. Primal Creation – Vial Play
10. Traveler – Wake Up
11. Tensor – Reflections
12. Slaughter The Giant – Raging Demons
13. Brutal Exposure – Human Factory
14. Abacination – Fathoms Below
15. Behind Bars – Losing Ground
16. Cult Of Scarecrow – Last Words From Black Birds
17. Outro: The Ricky Mouse Misconception by Ballicum Nervosae

Link: