Various Artists – Ancient Meat Revived – A Tribute To Cold Meat Industry

Cold Meat Industry, in 1987 opgericht door Roger Karmanik, is mijns inziens het grootste en beste label voor power electronics, ambient en noise dat ooit bestaan heeft. In ieder geval voor donkere en duistere varianten van die subgenres. Het hield op te bestaan in 2014, en dat is een triest feit. Met releases van bands als In Slaughter Natives, MZ412, Brighter Death Now, Rome, Raison d’être, Puissance en vele, vele anderen is dit een label dat gemist zal worden. Enkele bands op het Iron Bonehead Productions label brachten dit jaar hulde aan het label met zeer verrassende covers.

Gaande van de extreem verduisterde funeral doom-variant van Aghast‘s Sacrifice, tot de hallucinante quasi-drone versie van Infernal Affairs II Doom Legion Ultra (van MZ.412) door Vassafor, ieder nummer op deze compilatie ademt de destructieve zwartzucht uit van het originele Cold Meat Industry. Zelfs het esoterische en bijna erotische Winds of a Lost Soul van Arcana krijgt een opgewaardeerd occult geluid mee, dankzij Temple Nightside. En wat Antediluvian doet met het serene en verheven Raison d’être-nummer Sephiroth is al helemaal om van achterover te vallen.

Een zeer geslaagde ode aan een vergaan label, door bands die een geheel eigen invulling en uitvoering geven aan de originele nummers, en toch de sfeer behielden. Wauw, hulde aan deze hulde.

 

Label: a0290693909_16

  • Iron Bonehead Productions, 2016

Tracklisting:

  1. Sinistrous Diabolus – Sacrifice (Aghast)
  2. Spire – Death, Just Only Death… (In Slaughter Natives)
  3. Temple Nightside – Winds of a Lost Soul (Arcana)
  4. Grave Upheaval – Necrose Evangelicum (Brighter Death Now)
  5. Antediluvian – Sephiroth (Raison D’être)
  6. Vassafor – Infernal Affairs II Doom Legion Ultra (MZ.412)

Links: