Vagus – Sulfurous

Cocktails zijn in deze zomerdagen extra lekker en dus zal de deathmetalcocktail die Vagus op Sulfurous geshaket heeft er ook wel ingaan. Hoewel de relatief nieuwe Zweedse formatie onder de technische tak van de de dode metaalbom zou liggen, balanceert het vijftal die met enkele vruchten uit andere subdivisies. 

Daaraan merk je meteen Vagus dit al eerder gedaan heeft. Alle leden hebben een rijk metalverleden, waarvan Visceral Bleeding en Andromeda bij deze recensent het bekendst klinken. Goed, wat voor deathmetalcocktail is dat dan? Je hebt om te beginnen op dubbele basdrums buitelende omineuze maalakkoorden, die met de diepe growl erbij echt wel aan een Immolation doen denken. De lossere, groovy drumpatronen vergroten de old school herkenning. Tot spijt van wie het benijdt drukken de Zweden daar slamafstraffingen tussen, die een bloedvat kunnen openspatten.

Voor de fijnproevers is er voldoende technisch tegengewicht.  Disritmische blokkeringen, vaak voorzien van desoriënterende disharmonische componenten, houden je bij de les. De meer technische en impactrijke maalriffs bulken van de krijsende snaren en een wrikkende bassound gaat zodanig tekeer dat limoenen zichzelf beginnen uit te persen om toch maar wat minder zuur te zijn. We hebben al ergere cocktails door het rietje moeten trekken!

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

  1. Remote
  2. Devouring
  3. Sulfurous
  4. Post-Human

Line-up:

  • Tobias ‘Rotten Boy’ Persson – Drum
  • Roger Johansson – Gitaar
  • Carl Birath – Vocalen
  • Linus Abrahamsson – Basgitaar
  • Frederik Segell – Gitaar

Link: