Vague View – To Hell With Heaven

Strak, hard, melodisch en fantastisch goed. Het lijkt een rij van willekeurige termen te zijn die misschien niet altijd toepasbaar is op elke metalrelease. Dat is deze wel op de EP van de jonge, dynamische band Vague View uit Brugge, België. Dit stel veulens verliet de stal ergens in 2017 en knutselde acht metalcorenummers, met een stevige post-hardcoredressing bij elkaar en dat levert nu To Hell With Heaven op. Een vettige en lekkere productie ook, zelf opgenomen en blijkbaar gemixt en gemasterd door John Mitchell van Outhouse Studios, waar ook eerder Architects en het magische Enter Shikari passeerden.

Vanaf de opener The Blasphemist tot aan de afsluiter False Prophecy wordt er vakkundig gemusiceerd. De ruwe diamanten op deze EP zijn toch wel het titelnummer en het daarop aansluitende Sleepers. Wat me pakt, is de bruutheid in combinatie met bijtende melodielijnen. Het einde van Thin Skinned is traag en slepend. Het begin van het daaropvolgende nummer Beast is dan weer lekker, episch en melodisch. Een groovende gitaarpartij neemt samen met de scream het nummer vervolgens mee op sleeptouw. Heerlijk en vet geil hoe deze band erin slaagt om die melodische lijnen in ieder nummer te verweven, doch tegelijkertijd gortig en bruut te blijven klinken.

Tijd om deze band eens live aan het werk te zien, want als het niveau live even goed is als op deze EP, kan het niet mis zijn. Ook op naar een full-length album en dit via een label zodat de band ook de aandacht krijgt die het verdient! Niet te lang hiermee wachten!

“Crucify your saints, they won’t lead the way, to hell with heaven.” Helemaal juist!

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. The Blasphemist
  2. To Hell With Heaven
  3. Sleepers
  4. Open Eyes
  5. Succubus
  6. Thin Skinned
  7. Beast
  8. False Prophecy

Line-up:

• Dondi Welvaert – Zang
• Nigel Verrecas – Gitaar
• Fre Gereels – Gitaar
• Thomas De Baere – Basgitaar
• Miguel Ryde – Drums

Links:

Vague View
Vague View Facebook